Πολλές έρευνες υποστηρίζουν ότι η σωστή νοοτροπία μπορεί να είναι το μυστικό για ένα αδύνατο σώμα. Αν αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε μπορεί να βοηθήσετε τη δίαιτά σας να πετύχει. Και αυτό γιατί θα αποκτήσετε μεγαλύτερο έλεγχο στο σώμα και τη ζωή σας, θα κόψετε ανεπιθύμητες ή βλαβερές συνήθειες, θα αυξήσετε την αυτοσυγκέντρωση και την αυτοπεποίθησή σας και θα είστε πιο αποτελεσματικοί στην επίτευξη των στόχων σας.

Η Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, Δέσποινα Μαρσέλου εξηγεί πώς μπορείτε να αδυνατίσετε με τη δύναμη της σκέψης:

Δείτε την αισιόδοξη πλευρά!

Σε μελέτη που χρηματοδότησαν τα Special K και πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 1.000 γυναίκες, 9 στις 10 όσων έβλεπαν με θετικό μάτι τα οφέλη της σωστής διατροφής για την υγεία τους και τα επιτεύγματα του οργανισμού τους είτε έχασαν είτε διατήρησαν το βάρους τους τον περασμένο χρόνο, σε σύγκριση με τις 5 στις 10 όσων είχαν αρνητική στάση. Οι απαισιόδοξες είχαν την τάση να κάνουν επικριτικά σχόλια για την εμφάνισή τους και να υποτιμούν τις προσπάθειές τους να τονώσουν το σώμα τους. Όταν χρησιμοποιείτε άσχημα λόγια για τον εαυτό σας καταλήγετε να νιώθετε πιο απελπισμένες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική κατανάλωση φαγητού.

Tweetάρετέ το!

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν το Twitter ως μέρος ενός προγράμματος απώλειας βάρους είχαν μεγαλύτερη επιτυχία από αυτούς που δεν το έκαναν, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Translational Behavioral Medicine. Η κοινωνική δικτύωση παρέχει και υποστήριξη και ένα επίπεδο ευθύνης. Αν τουιτάρετε ότι θα πάτε στο γυμναστήριο, για παράδειγμα, είναι πιθανό να μπουν οι υπόλοιποι αργότερα να δουν αν το κάνατε τελικά.

Μην κάνετε υποθέσεις!

Γρήγορο κουίζ: η κύρια αιτία της παχυσαρκίας είναι το να τρώτε πολύ ή το να ασκείστε πολύ λίγο; Αν πιστεύετε ότι η έλλειψη δραστηριότητας είναι η βασική αιτία, είστε πιο επιρρεπείς στο να είστε υπέρβαρος/η, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν πως καίνε περισσότερες θερμίδες από όσες πραγματικά καίνε όταν ασκούνται – και όσο έντονη κι αν είναι η προπόνησή σας, δεν μπορεί να αντισταθμίσει τη δεύτερη και τρίτη μερίδα φαγητού.

Ονειροπολήστε!

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το μυαλό δεν αναγνωρίζει εύκολα τι είναι αληθινό και τι φανταστικό, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα. «Δείτε» με τα μάτια της φαντασίας σας τον εαυτό σας αδύνατο, ονειροπολήστε για τα καινούργια ρούχα που θα αγοράσετε ή τις νέες δραστηριότητες που θα κάνετε και θα τα καταφέρετε.