Όση γυμναστική και να κάνεις, εάν ο τρόπος ζωής σου δεν συμβαδίζει τότε δεν θα δεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Σου έχουμε τις 5 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να μείνεις fit και να μην βγαίνεις από το πρόγραμμα.

Περισσότερο Νερό 

Το Α και το Ω της διατροφής είναι το να πίνουμε πολύ νερό. Μην το παραλείπετε καμία μέρα. Εάν για κάποιο λόγο δεν σας αρέσει η ουδέτερη γεύση του νερού, δοκιμάστε να προσθέσετε φέτες από φρούτα. Λεμόνι, πορτοκάλι, μούρα, φύλλα δυόσμου κτλ μπορούν να κάνουν το νερό πιο γευστικό και να σας παρακινήσουν να πίνετε περισσότερο.

Κοιμήσου επαρκώς

Ο κακός ύπνος μπορεί κυριολεκτικά να σου χαλάσει την ημέρα. Προσπάθησε να κοιμάσαι σίγουρα 7-8 ώρες την ημέρα. Μπορεί να κοιμάσαι λιγότερο και να νομίζεις ότι νιώθεις μια χαρά αλλά στην πραγματικότητα η δύναμη της συνήθειας είναι αυτή που σε κρατάει ξύπνια. Εάν δεν κοιμάσαι αρκετά/σωστά τότε θα υπάρξουν δυσμενείς συνέπειες σε άλλους τομείς της ζωής σου, όπως στο άγχος, στην διάθεση, στην δύναμη, στην υγεία κτλ.

συνήθειες μείνεις fit

Προσοχή στα σνακς

Ένα μόνο σνακ μπορεί να σου χαλάσει την διατροφή που προσπαθείς να διατηρήσεις όλη την ημέρα. Προσπάθησε να τρως σνακ που να είναι υγιεινά και να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες και «καλές» θερμίδες. Εάν θέλεις να φας για σνακ κάτι «βρώμικο» προσπάθησε να εξισορροπήσεις τα υπόλοιπα γεύματά σου. 

συνήθειες μείνεις fit

Θέσε τις προτεραιότητες σου 

Εάν θέλεις πολύ να διατηρηθείς fit πρέπει να είναι από τους βασικούς στόχους σου. Θέσε το ψηλά στις προτεραιότητές σου. Εάν η γυμναστική είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι, εάν το κάνεις με «μισή καρδιά» και εάν παραλείπεις μέρες, τότε πρέπει να αναθεωρήσεις. Μήπως δεν σου αρέσει αρκετά ο τύπος γυμναστικής που κάνεις; Μήπως να προτιμήσεις ένα άθλημα όπως τένις; Ή κάποια πιο χορευτική μορφή γυμναστικής όπως την zumba;

συνήθειες μείνεις fit

Φτιάξε τα γεύματα της εβδομάδας από την Κυριακή 

Αρχικά, να αναφέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να τρως φαγητό από το σπίτι και όχι απ’έξω. Έτσι, ελέγχεις πολύ καλύτερα τι τρως από άποψη ποιότητας και θερμίδων. Ένας τρόπος να ελέγξεις τέλεια τα γεύματα της εβδομάδας είναι να τα φτιάξεις από την πρώτη μέρα της εβδομάδας, να κάνεις δηλαδή το λεγόμενο “meal prep“. Μαγειρεύεις μεγάλες ποσότητες φαγητού της οποίες με εναλλαγές βάζεις σε ταπεράκια που θέλουν μόνο ζέσταμα / ελαφρύ μαγείρεμα. Έτσι, δεν πέφτεις καμία μέρα στην παγίδα να φας απ’έξω. Είναι από τις σημαντικότερες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις για να μείνεις fit.

συνήθειες μείνεις fit