Αφήσατε πίσω σας τα ξενύχτια στα μπαράκια, παρακολουθήσατε αμέτρητες ταινίες αγκαλιά, γυρίσατε όλα τα μεζεδοπωλεία πρωτεύουσας και περιχώρων (διότι δεν πηγαίνετε πια στα μπαράκια) και αφού έγιναν όλα αυτά, είναι δεδομένο πως η σχέση περνάει στο επόμενο επίπεδο: αυτό της συμβίωσης.

Συγχαρητήρια, οι μέρες αγωνίας τελείωσαν και ξεκινά μια νέα εποχή για την ερωτική σας ζωή που μπορεί να μετατραπεί σε όνειρο ή εφιάλτη, ενώ οφείλουμε να ομολογήσουμε πως αποτελεί και προσομοίωση του γάμου (αν αυτός είναι το happily ever after που αναζητάτε).

Επειδή στο That’s Life είμαστε καλοί άνθρωποι και θέλουμε να βλέπουμε ζευγάρια ενωμένα ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως οι μεταφορικές εταιρείες θα έχουν λιγότερη δουλειά, συγκεντρώσαμε μερικά χρήσιμα tips για τα ζευγάρια που αποφάσισαν να στεγάσουν τον έρωτα τους κάτω από την ίδια στέγη:

Καταρχάς, βεβαιωθείτε πως βρίσκεστε στην ίδια σελίδα πριν τρέξετε στον κλειδαρά. Δηλαδή σιγουρευτείτε πως και οι δύο αντιμετωπίζετε τη συμβίωση ως το «επόμενο επίπεδο» και όχι ως έναν ωραίο τρόπο να εξοικονομήσουμε χρήματα (δεν αποτελεί και το πιο γερό θεμέλιο μίας συγκατοίκησης).

Αν είναι εφικτό, βρείτε ένα νέο σπίτι και διαλέξτε νέα έπιπλα που δεν θα «κουβαλούν» αναμνήσεις από πρώην. Επειδή όμως οι εποχές είναι δύσκολες και το budget περιορισμένο, αν δεν υπάρχει δυνατότητα ριζικών αλλαγών, ανανεώστε τη διακόσμηση του χώρου. Αναζητήστε ένα στυλ που να ταιριάζει και στους δύο και διαμορφώστε ανάλογα το ντεκόρ του χώρου. Νέα χρώματα στους τοίχους, καινούργιοι πίνακες, μερικά διακοσμητικά αντικείμενα είναι αρκετά για να συμβολίσουν μια ένωση.

Οι καινούργιες αγορές αποτελούν το διασκεδαστικό μέρος της συμβίωσης. Το λιγότερό ευχάριστο έως και «ξεκινάει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» μέρος της συμβίωσης είναι όταν ο καθένας πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα κρατήσει και τι θα ξεφορτωθεί από το προηγούμενο σπίτι του. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται λογική και πρακτική σκέψη (αν έχετε βρει ταίρι-ρακοσυλλέκτη, καλή τύχη) και σεβαστείτε το γεγονός πως όλοι έχουμε αντικείμενα με τα οποία είμαστε συναισθηματικά δεμένοι (θυμηθείτε το τραπεζάκι-ρόδα από το «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι»). Συνεπώς, συμβιβαστείτε με την ιδέα πως το ταίρι σας θα κρατήσει τουλάχιστον ένα αντικείμενο που μισείτε. Επαναλάβετε 10 φορές μετά από εμένα: Αμοιβαίες Υποχωρήσεις, Αμοιβαίες Υποχωρήσεις, Αμοιβαίες Υποχωρήσεις…

Επειδή είναι πολύ πιθανό μαζί με τη συμβίωση να ξεχάσετε τα μεζεδοπωλεία (καλά, για τα μπαράκια δεν το συζητώ…) και οι μόνες ταινίες που βλέπετε είναι στην τηλεόραση του σπιτιού σας (που να τρέχουμε τώρα στο σινεμά, αυτά τα κάναμε στην αρχή της σχέσης…) προσπαθήστε να μην ακολουθήσετε αυτό το δρόμο και να συνεχίσετε να κανονίζετε ραντεβού με τον/τη σύντροφο σας. Ακόμα καλύτερα, κανονίστε να συναντηθείτε κατευθείαν εκτός σπιτιού διατηρώντας έτσι τον παράγοντα «έκπληξη» αφού ο «συγκάτοικος» δεν θα έχει βιώσει από κοντά την προετοιμασία του ραντεβού (ναι, αυτές οι πεταλούδες στο στομάχι μπορούν να επιστρέψουν!)

Η τελική και ίσως πιο χρήσιμη συμβουλή είναι να αποδεχτείτε πως όσο και αν μοιάζετε με το ταίρι σας, είστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι που ο καθένας έχει τις παραξενιές του και κάνει με τον δικό του τρόπο τις δουλειές του νοικοκυριού, τα μαστορέματα, το μαγείρεμα…όλα. Αντιμετωπίστε τον διαφορετικό τρόπο ως μία εναλλακτική μέθοδο και αποδεχτείτε πως μερικά πράγματα θα γίνονται πλέον αλλιώς, χαμογελώντας (βοηθάει).

…ααα, και μην ξεχνάτε να λέτε στον/στη συγκάτοικο, «ευχαριστώ» και «παρακαλώ». Είναι ωραίο να νιώθεις πως σε εκτιμούν όσο δεδομένος και ασφαλής αισθάνεσαι πλέον μέσα σε μια σχέση!