“Όλος ο κόσμος είσαι εσύ”, λέει το τραγούδι του Κώστα Χατζή αλλά εσύ μάλλον το πήρες λίιιιιιιιιιιγο κυριολεκτικά. Δεν μπορείς να θυμηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που πέρασες χρόνο με τις φίλες σου και το παρατσούκλι σας ως ζευγάρι είναι “Σιαμαίοι” αλλά δεν έχεις καταλάβει το γιατί. Χμμμ, ιδού τα σημάδια που φανερώνουν πως εσύ και ο φίλος σου έχετε ουσιαστικά μετατραπεί σε μια οντότητα:

1. Κάθε ιστορία σου περιλαμβάνει τον σύντροφό σου

2. Οι φωτογραφίες σου στο Facebook, συμπεριλαμβανόμενης και της φωτογραφίας του προφίλ και εξωφύλλου, είναι μαζί με τον φίλο σου. Αν όχι όλες, άντε το 90%.

3. Ξέρεις όλους τους κωδικούς του: κινητό, tablet, υπολογιστής, συναγερμός….

4. Νιώθεις ίλιγγο, σφίγγεται το στομάχι σου, σε λούζει κρύος ιδρώτας, έχεις τάσεις λιποθυμίας, αυτοκτονικό ιδεασμό, μη σου πω, επειδή…κανόνισε να βγει ένα βράδυ μόνο με τους φίλους του.

5. …το οποίο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να δεις και εσύ τους δικούς σου φίλους μόνο που όταν σε συναντούν δεν έχουν και πολλά να πουν μαζί σου ή δεν έχεις ιδέα σε τι αναφέρονται…”Καλά, πότε βρήκε η Μαρία δουλειά;”

6. Μπαίνεις κάποια στιγμή στο θέμα της συζήτησης για να το συνδέσεις, με τι άλλο (;) με τη σχέση σου

7. Τι ήθελες και βγήκες με τους single; Αφού περνάς καλύτερα και υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση όταν βγαίνετε με τα άλλα ζευγάρια-φίλους σας. Ε, βασικά, φίλοι δικοί του ήταν που στην πορεία έγιναν και δικοί σου γιατί ό,τι είναι δικό του είναι και δικό σου!

8. Έχεις δημιουργήσει board στο Pinterest με ιδέες για τον μελλοντικό γάμο σου με τον Φώτη άλλο που σε εκείνον δεν έχει έρθει ακόμα η φώτιση να σε ζητήσει σε γάμο.

9. Χρησιμοποιείς πιο συχνά πρώτο πληθυντικό αντί για πρώτο ενικό: “Εμείς, δεν τρώμε σούσι”

10. Έχει το δικό του ringtone.

Που είναι το κακό αναρωτιέσαι; Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει πως η διάσημη ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος ζευγαριών Έσθερ Περέλ είχε γυρίσει τον κόσμο κάνοντας την ερώτηση σε ζευγάρια «Πότε έλκεσαι περισσότερο από το ταίρι σου;» για να εισπράξει κυρίως την απάντηση όταν το ταίρι μου βρίσκεται μακριά για ένα διάστημα και περιμένω με ανυπομονησία την επανένωση’’. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται να διώξεις τον σύντροφο σου μίλια μακριά σε τακτά χρονικά διαστήματα για να εξασφαλίσεις την ευτυχία στη σχέση σας, αρκεί να περνάτε λίγο χρόνο χωριστά, όχι μόνο για να λείψετε ο ένας στον άλλον αλλά και επειδή ο άλλος έχει ερωτευθεί εσένα, τη μοναδική σου προσωπικότητα, με τη δική της ζωή, καριέρα και κύκλο ανθρώπων, όχι τη βδέλλα του.