Μια online πλατφόρμα φαίνεται να έχει βρει τα μυστικά της low budget ζωής. Υπόσχεται λύσεις χαμηλού κόστους για διακοπές, ένδυση, φαγητό, διασκέδαση και ψυχαγωγία. Η πραγματικότητα όμως είναι κάπως διαφορετική. Θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε σοκαριστική!

H Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Food On από το 2017 προσφέρει βοήθεια σε άτομα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό, προχώρησε σε ένα τέχνασμα διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Με τη βοήθεια δημοφιλών Μέσων και ατόμων από τον χώρο της γαστρονομίας, της μόδας, της ομορφιάς και του αθλητισμού, προσκάλεσε το κοινό να επισκεφτεί το site lowbudgetlife.gr. Οι επισκέπτες περίμεναν να ανακαλύψουν low budget ιδέες και προτάσεις για ρούχα, ταξίδια, εστιατόρια, διακόσμηση κ.α.

Η αλήθεια πίσω από τις low budget ιδέες

Η είσοδος στην πλατφόρμα όμως φέρνει το επισκέπτη αντιμέτωπο με μια πραγματικότητα που όλοι γνωρίζουν αλλά προτιμούν να αγνοούν. Μόνο στη χώρα μας υπάρχουν 1.000.000 άνθρωποι που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αυτοί δεν αναζητούν προσφορές για να κερδίσουν χρήματα. Στην πραγματικότητα δεν έχουν επιλογή. Αυτό το τέχνασμα αποτελεί τον τρόπο της Food On να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει το κοινό.

Το έργο της Food On

Όραμά της είναι μια κοινωνία χωρίς κοινωνικό αποκλεισμό, η οποία να δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να ζουν με αξιοπρέπεια. Μέσα από δράσεις εκπαίδευσης και αλληλεγγύης και σε συνεργασία με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις ή με τις κοινωνικές υπηρεσίες συνεργαζόμενων Δήμων, η Food On κινητοποιεί τους συνανθρώπους μας που βιώνουν τη φτώχεια, να αναπτύξουν δεξιότητες και να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις ώστε μέσα από την κοινωνική και εργασιακή ενσωμάτωση, να μπορούν στο μέλλον να εξασφαλίσουν οι ίδιοι την τροφή τους. Από το 2017, η Food On εξυπηρετεί σταθερά 160 ωφελούμενους κάθε μήνα.

Αν θέλεις κι εσύ να υποστηρίξεις τις δράσεις της Food On, βρες όλες τις πληροφορίες εδώ

Διαβάστε επίσης: Νέα “πράσινη” συνεργασία για ένα καλύτερο μέλλον