Είναι αρκετά δελεαστικό να αγοράζεις τακούνια και να περπατάς σαν κορυφαίο μοντέλο. Για να σε βοηθήσουμε λοιπόν να αισθανθείς άνετα και με σιγουριά περπατώντας με τα αγαπημένα σου παπούτσια θα θέλαμε να σου επιστήσουμε την προσοχή σε αυτές τις μικρές συμβουλές.

 

  1. Κάνε μικρά βήματα

 1

Για να φαίνεται κομψό το περπάτημα σου θα πρέπει να κάνεις μικρά και αργά βήματα χωρίς να κάμπτεις τα γόνατα σου. Αν προσπαθήσεις να κάνεις μεγάλα βήματα, όπως ακριβώς δηλαδή στην καθημερινότητα σου, το βάδισμα σου θα φανεί αφύσικο.

 

  1. Από τη φτέρνα προς τα δάχτυλα

2

Για να φαίνεται ο ρυθμός του βήματος σου φυσικός θα πρέπει να τοποθετήσεις τα πόδια σου στο έδαφος και στη συνέχεια να ξεκινήσεις να περπατάς κάνοντας κλίση με την φτέρνα διαγράφοντας νοητά όλη την κίνηση μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών.

 

  1. Κράτα την πλάτη σου σε ευθεία γραμμή

3

Μια όμορφη γυναίκα δε γίνεται να μην έχει άψογη στάση σώματος. Τράβηξε τους ώμους σου πίσω και κράτησε το πηγούνι σου παράλληλα με το πάτωμα. Με αυτό τον τρόπο οι κοιλιακοί σου θα σφίξουν, το στομάχι σου θα είναι επίπεδο και θα φαίνεσαι πιο αδύνατη.

 

  1. Περπάτα σε ευθεία γραμμή

4

Για να περπατήσεις σαν μοντέλου φαντάσου μια ευθεία γραμμή μπροστά σου και περπάτα αυστηρά κατά μήκος της. Βάλε τα πόδια σου το ένα ακριβώς μπροστά από το άλλο.

 

  1. Προετοιμάσου στο σπίτι

download

Αν υπάρχει κάποιο σημαντικό γεγονός (ένας γάμος για παράδειγμα) θα πρέπει να κάνεις μερικές δοκιμές στο σπίτι εκ των προτέρων ώστε να βεβαιωθείς ότι φαίνεσαι τέλεια. Επιπλέον θα πρέπει να χαράξεις το κάτω μέρος των παπουτσιών ώστε να είναι λιγότερο ολισθηρά. Δοκίμασε επίσης να περπατήσεις για αρκετή ώρα μέσα στο σπίτι προκειμένου να δεις αν θα σε χτυπήσουν.

 

  1. Μάθε να στέκεσαι στα ψηλά τακούνια

6

Δεν έχουν όλα σχέση με το περπάτημα εκτός λοιπόν από το να περπατάς θα πρέπει να μάθεις να στέκεσαι και σωστά. Τοποθέτησε το ένα σου πόδι μπροστά από το άλλο και δώσε βάρος το πίσω πόδι. Μόλις κουραστείς μπορείς να κάνεις αλλαγή.

  1. Μη φοράτε ψηλά παπούτσια συνέχεια

7

Η εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών ύψων φτέρνας είναι σημαντική υπόθεση. Έτσι λοιπόν κάποιες φορές θα πρέπει να αντικαταστήσεις τα αγαπημένα σου ψηλά παπούτσια με flat τα οποία όμως εννοείται ότι είναι πάντα μέσα στη μόδα.