Ήταν αναμενόμενο ότι στην τεράστια ποικιλία μασκών προστασίας κατά του Covid-19 θα βλέπαμε και μερικές που θα θεωρηθούν έργα τέχνης αμύθητης αξίας. Έτσι, βρήκαμε την ακριβότερη στον κόσμο, η οποία σύμφωνα με τους Ισραηλινούς κοσμηματοπώλες που την φιλοτεχνούν, είναι αξίας 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων. Μάλιστα, φτιάχνεται για λογαριασμό ενός πελάτη στις ΗΠΑ.

Τα χαρακτηριστικά της πιο ακριβής μάσκας προστασίας του κόσμου

Φτιαγμένη από χρυσό 18 καρατίων και διακοσμημένη με 3.600 μαύρα και λευκά διαμάντια, η μάσκα θα εξοπλιστεί επιπλέον με ένα φίλτρο N99 προκειμένου να προσφέρει υψηλό επίπεδο προστασίας, δήλωσε ο Ισαάκ Λεβί, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου Yvel. «Δεν πιστεύω πως (ο πελάτης) θα τη χρησιμοποιήσει για να πάει στο σούπερ μάρκετ, όμως θα τη χρησιμοποιήσει εδώ κι εκεί, είμαι βέβαιος», σημείωσε ο Λεβί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πελάτης είναι ένας Κινέζος συλλέκτης έργων τέχνης που διαμένει στις ΗΠΑ.

Δείτε ακόμη: Μερικές από τις πιο περίεργες αυτοσχέδιες μάσκες που είδαμε μέχρι τώρα!

«Είναι ένας νεαρός πελάτης μας, πολύ γοητευτικός, πολύ κοινωνικός, πολύ πλούσιος και του αρέσει να ξεχωρίζει», συμπλήρωσε ο Λεβί. Ο κοσμηματοπώλης, εξάλλου, σχεδιάζει να του παραδώσει τη μάσκα προσωπικά ο ίδιος, όταν το έργο του ολοκληρωθεί, τον Οκτώβριο.

Η μάσκα, πάνω στην οποία εργάζονται περίπου 25 τεχνίτες, πιθανόν θα θεωρηθεί μια κακόγουστη επίδειξη πλούτου κατά τη διάρκεια χαλεπών οικονομικών καιρών, για τον δημιουργό της, ωστόσο, είναι πάνω απ’ όλα ένα έργο τέχνης.

«Για πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο θα είναι ενδεχομένως η ακριβότερη μάσκα στον κόσμο και ίσως να είναι κάτι το σημαντικό», είπε ο Λεβί. «Για εμάς, είναι ένας τρόπος για να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων στο εργοστάσιο προκειμένου να μπορούν να στηρίξουν τις οικογένειές τους», συμπλήρωσε.