Τα κρούσματα κορονοϊού φαίνεται να έχουν αυξηθεί αισθητά ειδικά μετα το καλοκαίρι.

Σήμερα το πρωί της Παρασκευής (22/9) η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων και όπως τόνισε η παραλλαγή «Pirola» έφτασε στην Ελλάδα.

Η Ματίνα Παγώνη, μίλησε στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και είπε: «Όντως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα covid, και υπάρχουν και εισαγωγές στα νοσοκομεία. Παρόλο που τα περιμέναμε τέλος Οκτώβρη, έχουν ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς».

Πώς πήρε το όνομα Pirola;

Έκπληξη προκαλεί και το όνομα για το οποίο όπως ανέφερε ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, «προτάθηκε από επιστήμονες οι οποίοι έφτιαξαν μια σύνθετη λέξη από το Πι και το Ρο, που ακολουθούν το Όμικρον στο ελληνικό αλφάβητο»

«Μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι συμπεριφέρεται όπως όλες οι άλλες υποπαραλλαγές, αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν λόγω των πολλών μεταλλάξεων που περιλαμβάνει, την πιάνουν τα εμβόλια. Αυτό θα φανεί στην πορεία, ενώ έως τώρα δεν έχει προκαλέσει αύξηση στις νοσηλείες», πρόσθεσε.

Για την ιστορία

Η Πιρόλα (Pirola) είναι ένας αστεροειδής της Κύριας Ζώνης Αστεροειδών με απόλυτο μέγεθος (όπως ορίζεται για το Ηλιακό Σύστημα) 10,462. Ανακαλύφθηκε το 1927 από τον Γερμανό αστρονόμο Καρλ Ράινμουτ, που παρατηρούσε από τη Χαϊδελβέργη, και πήρε το όνομά της από το ομώνυμο φυτό.

Διάβασε επίσης:

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Γεννήθηκε ένα γλυκό κόκκινο πάντα!