Το περιοδικό “British Medical Journal” δημοσιεύει τα αποτελέσματα μελέτης, που ξεκίνησε το 1995 και διήρκησε έως το 2009, βάσει των οποίων κάποιες γυναίκες ισχυρίζονται οτι γέννησαν όντας παρθένες.

Από τις 7.870-ηλικίας από 15-28 ετών- που συμμετείχαν οι 45 (ο,5%) έκαναν λόγο για  παρθενογένεση.

Εν ολίγοις μία στις 200 Αμερικανίδες έζησε το θαύμα της ζωής και καρποφόρησε δίχως να την έχει ακουμπήσει άντρας ή δίχως να έχει απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό για να αποκτήσει παιδί με  εξωσωματική γονιμοποίηση.

Αυτοί οι ισχυρισμοί έρχονται για να “κλονίσουν” το γεγονός οτι η παρθενογένεση μπορεί να υπάρξει μόνο σε ορισμένα είδη όπως τα φίδια, οι καρχαρίες, οι σαύρες, τα ψάρια, τα πουλιά κ.α.

Κάτι τέτοιο έχει αποδειχθεί και η ασεξουαλική αναπαραγωγή, σε αυτές τις ομάδες οργανισμών, είναι αδιαμφισβήτη.

Τι γίνεται όμως με τις παρθένες -μαμάδες; Οι ερευνητές κάνουν λόγο για ψευδή στοιχεία που δίνουν ορισμένοι άνθρωποι όταν τα ερωτήματα έχουν να κάνουν με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτουν οτι αυτές που ισχυρίστηκαν οτι έζησαν το θαύμα ανήκουν σε ομάδες γυναικών που είτε  είχαν ορκιστεί να μείνουν ανέγγιχτες και αμόλυντες μέχρι να παντρευτούν, είτε προέρχονται απο πολύ αυστηρές οικογένειες που αποφεύγουν να συζητήσουν ερωτικά και σεξουαλικά ζητήματα.

Πηγή: The independent