Ποια είναι η αγαπημένη σου εποχή; Αυτό το ασταμάτητο καλοκαίρι ή το φθινόπωρο και ο χειμώνας; Μήπως η άνοιξη;

Από τις παραλίες δίπλα στο τζάκι, από εκεί σε ένα όμορφο πάρκο με την ζακετούλα σου ή σε ένα λιβάδι γεμάτο με λουλούδια…στους αγρούς αδερφές μου, στους αγρούς.

Προτιμώ τα λουλούδια της άνοιξης ή το κρύο του χειμώνα αλλά απεχθάνομαι τους 43 βαθμούς που μας λιώνουν τόσο πολύ και τόσο άνετα αυτό το ατελείωτο καλοκαίρι!

Όσοι αγαπούν το φθινόπωρο θα εκτιμήσουν τα παρακάτω δώρα που θα μας φέρει και περιμένουμε πως και τι τη νέα- καλύτερη- εποχή.

Μία εποχή ανανέωσης με τις πολλές προσδοκίες και το τόσο μαγικό «περίμενε». Ανυπομονούμε και ελπίζουμε λοιπόν για:

1. Την εξαφάνιση του ιδρώτα 

Αν δεν σου αρέσει το air condition ή αν σου αρέσει αλλά δε μπορείς να το έχεις 24 ώρες το 24ωρο ίδρωσες και ιδρώνεις…πολύ. Το φετινό καλοκαίρι τα έδωσε όλα και εξακολουθούμε να λυγίζουμε αντιμέτωπες με τη ζέστη και την κάψα που φέρνει λιποθυμία. Ανυπομονούμε και θέλουμε το κρύο που θα διώξει αυτό το βάσανο μακριά. Χωρίς σταγόνες, χωρίς δυσάρεστα αρώματα, χωρίς κούραση και αποχαύνωση.

2. Την ζακέτα

Δεν σε χωράει ο τόπος και θέλεις να τα πετάξεις όλα και να κυκλοφορείς γυμνή…παντού και πάντα. Ασφυκτιάς και χάνεσαι με τον ήλιο να καίει. Όμως αυτή η ζακετούλα που είναι απαραίτητη και σε κάνει να χαίρεσαι και να νιώθεις άνετα, σε αγκαλιάζει και σε προστατεύει είναι ένα υπέροχο και γλυκό δώρο που κάνει μέρες και νύχτες υπέροχες. Αχ! Αυτό το ζακετάκι το περιμένω πως και τι.

3. Τα πεσμένα φύλλα

Όσο και αν αγαπάς το καλοκαίρι δε μπορείς να αντισταθείς σε αυτή την ποιητική μουντάδα, σε αυτή την ομορφιά της φύσης που γίνεται ορατή σε πάρκα και πλατείες. Σε πεζοδρόμια, σε αυτά που βλέπεις κοιτάζοντας έξω από το παράθυρό σου. Αυτά τα φύλλα, αυτή η αίσθηση δεν είναι τίποτε παραπάνω από το δώρο της φύσης που γαληνεύει την ψυχή κα ισε γεμίζει με πανέμορφα συναισθήματα.

4. Τις γιορτές που έρχονται

Εν αναμονή των Χριστουγέννων. Θέλεις κάτι περισσότερο από αυτό; Δώρα, φαγητά, αγάπη, αγκαλιές, συναντήσεις, ο Άγιος Βασίλης και η αλλαγή του χρόνου….ευλογία! Το τζάκι, το καλό φαγητό που δεν σου φαίνεται επειδή φοράς χοντρά και άνετα ρούχα. Η απόλαυση και η διασκέδαση…η όμορφη ζωή.

5. Τα αθλήματα και τη γυμναστική

Τώρα μπορείς να αθληθείς με μπάλες, με τρέξιμο, με γυμναστήριο, με κάθε τρόπο που σου αρέσει και στο φτιάχνει το κέφι. Μπορείς να έχεις ενέργεια, να βρεις χόμπι, να αναζητήσεις τρόπους διασκέδασης και όχι μόνο χαλάρωσης. Τώρα μπορείς να κάνεις τα πάντα!

Διότι αυτό είναι το συναίσθημα. Ότι η εποχή που ξεκινάει είναι το καινούριο και το ωραίο, το ξεχωριστό και το υπέροχο! Αλλαγές, νέοι στόχοι, κρύο και χαρά!

Καλό Χειμώνα!!!!!!