Όταν γράφεις επί πληρωμή αντί για σωματικό, βιώνεις πνευματικό κόπο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μοιραία κατά τις 4, 5, 6 μ.μ. έρχεται η στιγμή της υπογλυκαιμίας. Όσοι με ξέρουν προσωπικά, γνωρίζουν πως εκείνη ακριβώς τη στιγμή μπορώ να φάω 2-3 σοκοφρέτες και να κατεβάσω τουλάχιστον μέχρι τη μέση ένα κουτί μπισκότα. Επομένως, έχω τρεις καθημερινές ανάγκες σε σύγκρουση:

  • Την ανάγκη μου να φάω κάτι γλυκό για να δώσω ενέργεια στον εγκέφαλο μου
  • Την ανάγκη μου να προσέχω τη διατροφή μου
  • Την ανάγκη μου να γυμνάζομαι καθημερινά (συνήθεια την οποία τηρώ ευλαβικά και είναι κρίμα να καταστρέφω με σοκολάτες και μπισκότα).

Καμιά φορά η λύση είναι μπροστά στα μάτια μας και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι κάτι πολύ απλό, όπως μια βόλτα στην ελληνική φύση. Έτσι, όταν την προηγούμενη εβδομάδα είχα τη χαρά να επισκεφθώ το νέο κτήριο της Apivita και είχα την ευκαιρία να περπατήσω δίπλα στα ελαιόδεντρα, την εργατική κοινωνία των μελισσών και να βρεθώ μέσα σε ένα λαβύρινθο από λεβάντες και δεντρολίβανα συνειδητοποίησα για ακόμη μία φορά κάτι που ξεχνώ συχνά μέσα στην καθημερινότητα μου, η ελληνική φύση δίνει τα καλύτερα δώρα!

 

Όταν λοιπόν η φιλόξενη και γενναιόδωρη ομάδα της Apivita έβαλαν μέσα στην τσαντούλα μας αγνά προϊόντα όπως τσάι του βουνού και μέλι, μια φαεινή ιδέα μου ήρθε στο μυαλό! Να ετοιμάζω καθημερινά – την ώρα της υπογλυκαιμίας – ένα αγαπημένο σνακ της παιδικής μου ηλικίας: μήλα με μέλι πασπαλισμένα με κανέλα.

Προσέξτε πόσο ωφέλιμο είναι το συγκεκριμένο σνακ:

Το μέλι είναι πλούσιο σε σάκχαρα, αμινοξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία αποτελεί φυσική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό ενώ παράλληλα έχει τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Τα μήλα αποτελούν σημαντική πηγή της κερκετίνης, ενός αντιοξειδωτικού που προστατεύει τα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Η κερκετίνη προστατεύει τα κύτταρα του εγκεφάλου από τις επιβλαβείς επιδράσεις των ελεύθερων ριζών που μπορούν να βλάψουν τη λεπτή εξωτερική επένδυση των νευρώνων και να οδηγήσουν στην εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών.

Τέλος, επιστημονικά δεδομένα έχουν δείξει ότι η μυρωδιά ή γεύση της κανέλας μπορεί να ενεργοποιήσει εγκεφαλικά σήματα που σχετίζονται με καλύτερη νοητική λειτουργία.

Η ελληνική βιοποικιλότητα εμπνέει χρόνια τώρα τους ανθρώπους της Apivita και δημιουργούν καλλυντικά φυσικά, οικολογικά, αποτελεσματικά και ολιστικά. Απόδειξη πως ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του νέου κτηρίου της εταιρείας αποτελεί προσομοίωση κυψέλης ενώ στο κεντρικό αίθριο δεσπόζει η ελιά, ένα δέντρο που προυπήρχε στο οικόπεδο και επέστρεψε στη «φυσική» του θέση με την ολοκλήρωση του κτηρίου. Βρίσκεται εκεί ως σύμβολο γαλήνης, προστασίας και γονιμότητας.

Μια υπενθύμιση για τα οφέλη των ελληνικών φυσικών προϊόντων, μια βόλτα στη φύση, και ένα προϊόν τόσο γλυκό και αγνό όσο το μέλι της Apivita, ήταν αρκετά για να δώσουν λύση σε ένα καθημερινό διατροφικό μου πρόβλημα.IMG_1140

Και οι λύσεις που μπορεί να μας δώσει η Apivita δεν σταματούν εδώ…