Με αφορμή το 1ο γαστρονομικό φεστιβάλ της περιφέρειας Πελοποννήσου “Food Stories” στα Τρίκαλα Κορινθίας, βρεθήκαμε μετά από πολύ καιρό στην ευρύτερη περιοχή και θυμηθήκαμε όλους τους λόγους που ο συγκεκριμένος προορισμός είναι ιδανικός για ένα φθινοπωρινό τριήμερο.

Κάτι λιγότερο από δύο ώρες από το κέντρο της Αθήνας, ο Νομός Κορινθίας μάς περιμένει να τον ανακαλύψουμε. Ιδανικός προορισμός για να συνδυάσει κανείς ψαράκι δίπλα στη θάλασσα στο Κιάτο ή το Ξυλόκαστρο, ενώ τις πιο κρύες ημέρες του χρόνου, να κάνεις τις βόλτες σου στην ορεινή Κορινθία και το Όρος Κυλλήνη.

Τρίκαλα Κορινθίας

Αν δεν έχετε κανονίσει τίποτα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι κοντινή και όμορφη επιλογή από την Αθήνα, για να περάσετε ένα όμορφο τριήμερο στο βουνό.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ουσιαστικά ένα χωριό που χωρίζεται σε τρεις οικισμούς, με τα Κάτω Τρίκαλα και την όμορφη πλατεία τους με τον πλάτανο σε υψόμετρο 900 μέτρων, τα Μεσαία Τρίκαλα με τα παραδοσιακά εστιατόρια και τα Άνω Τρίκαλα σε υψόμετρο 1.100 μέτρων.

Πού να μείνετε

Αν σας ενδιαφέρει να βρεθείτε στο λιγότερο τουριστικό σημείο του χωριού και ιδανικά το πιο ήσυχο, τότε επιλέξτε τη διαμονή σας στα Κάτω ή Άνω Τρίκαλα ενώ αν προτιμάτε να είστε σε κοντινή απόσταση με τα πόδια στα περισσότερα εστιατόρια και τα καφέ της περιοχής, τότε επιλέξτε τα Μεσαία Τρίκαλα.

Οι προτάσεις μας: Πλειάδων Γη,  Αρχοντικό Φιαμέγκου, Ξενώνας Βαθύσκια

Τι να κάνετε

Οι επιλογές είναι αρκετές. Ξεκινήστε το ταξίδι σας προς τα Τρίκαλα Κορινθίας νωρίς νωρίς, ώστε να είστε ξεκούραστοι και να κάνετε την πρώτη εκδρομή της ημέρας στη λίμνη Δόξα. Μπορείτε να κάνετε καγιάκ και δραστηριότητες όπως ιππασία ενώ αξίζει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού. Δοκιμάστε το γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο και ζητήστε να δείτε το παράθυρο με την καλύτερη πανοραμική θέα στη λίμνη Δόξα. Περπατήστε στην Αρχαία Φενεό και καθίστε για πεντανόστιμο κοκκινιστό στην ταβέρνα Καπρής. Το απόγευμα επιστρέψτε για χαλαρό καφεδάκι στα Μεσαία Τρίκαλα.

Την επόμενη ημέρα, το πρόγραμμα έχει λίμνη Στυμφαλία. Αφού πάρετε πρωινό είτε στο ξενοδοχείο που μένετε είτε στο δικό μας αγαπημένο καφέ στα Κάτω Τρίκαλα, το Αλφαβητάριο, ξεκινήστε για το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας ενώ στη συνέχεια περπατήστε για λίγο μέσα στην ξερή πλέον λίμνη για φανταστικές “Instagraμικές” φθινοπωρινές φωτογραφίες. Πριν επιστρέψετε στο ξενοδοχείο, περάστε για τοπικά τυριά από το τυροκομείο Λέγγας. Μαζί με ένα μπουκάλι κρασί Νεμέας, θα είναι ό,τι χρειάζεστε για βράδυ με τζάκι και ζεστασιά.

Την ημέρα της επιστροφής, μη βιαστείτε! Κάντε late check out και ξεκινήστε για το Οινοποιείο Παπαργυρίου για ένα μικρό wine tasting. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το λευκό τους Μοσχούδι Ασύρτικο. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς την Αρχαία Κόρινθο και περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό της χώρο ενώ καθίστε για μεσημεριανό σε κάποιο ταβερνάκι της περιοχής. Αν έχετε όρεξη μπορείτε να πάρετε το αυτοκίνητο και να φτάσετε μέχρι το κάστρο της Ακροκόρινθο.

Εναλλακτική βόλτα αντί της Αρχαίας Κορίνθου είναι φυσικά και η όμορφη Νεμέα με τα γνωστά της κρασιά και την αίσθηση ότι βρίσκεται κανείς σε μια μικρή Τοσκάνη.

Ό,τι και να επιλέξετε ένα τριήμερο στα Τρίκαλα Κορινθίας και την ευρύτερη περιοχή είναι η ιδανική λύση ακόμα και για ταξίδι τελευταίας στιγμής. Η απόσταση από την Αθήνα είναι αρκετά κοντινή και ο προορισμός αυτός έχει να προσφέρει στον επισκέπτη υπέροχες γεύσεις, φυσικά τοπία, λίμνες, ρομαντικά καταλύματα, βουνό αλλά και θάλασσα.

Μαρία Κόφου

Travel Blogger στο Tstories.gr