Τα λευκά δόντια είναι σαν τα απαλά υγιή μαλλιά. Όλοι προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να τα αποκτήσουμε. Δυστυχώς μερικές φορές το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο εύκολο και άλλες φορές πάλι οι σπιτικές συνταγές κάνουν θαύματα. Ναι, δεν είναι λίγοι αυτοί που ξοδεύουν περιουσίες προκειμένου να πετύχουν μια διαφορετική απόχρωση δοντιών χρησιμοποιώντας προϊόντα λεύκανσης δοντιών κάθε χρόνο. Και αν σας πω ότι μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι σας χωρίς χημικά;

Πάστα με μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού

Θα χρειαστείτε 5 κουταλάκια μαγειρική σόδα και 2 μόλις κουταλάκια χυμό λεμονιού τα οποία και θα ανακατέψετε προκειμένου να γίνει μια πάστα. Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα με μια οδοντόβουρτσα στα δόντια σας και το αφήνετε για 1 λεπτό περίπου. Επαναλάβετε τη διαδικασία μια φορά την εβδομάδα.

Φράουλα, αλάτι και μαγειρική σόδα

Λιώνετε 3 μεγάλες φράουλες μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα. Εφαρμόζετε με μια οδοντόβουρτσα το μείγμα πάνω στα δόντια και το αφήνετε για 5 λεπτά ενώ στη συνέχεια ξεπλένετε κανονικά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μια φορά την εβδομάδα.

Λάδι καρύδας

Για τη συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστείτε μόνο μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας. Θα χρειαστεί να κάνετε μπουκώματα για περίπου 5 λεπτά ενώ μόλις το αφαιρέσετε θα πρέπει να βουρτσίσετε ξανά τα δόντια σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία μια φορά την εβδομάδα.