Αν ανήκεις στις fashionistasπου έχουν μόνο 10΄στον έλεγχο τους, θα ξέρεις ήδη πως κάθε χειμερινή σεζόν υπάρχουν prints που κάνουν μόνιμη εμφάνιση όπως τα καρό και τα animal prints. Ποια είναι λοιπόν τα prints που φέρνουν ένα φρέσκο αέρα στην γκαρνταρόμπα του χειμώνα;

Can’t take my eyes off you

Oι Carol Lim και HumbertoLeon, head designers του οίκου μόδας Kenzo, άντλησαν έμπνευση από την Ινδία και ίσως έτσι να εξηγείται η φετινή δεισιδαιμονική τους ιδέα να ντύσουν τα ρούχα της χειμερινής κολεξιόν με μάτια! Είτε ανήκετε στους προληπτικούς, είτε όχι, τα «μάτια» αποτελούν το πιο καινοτομικό print της χειμερινής σεζόν.

I see butterflies

Hπεταλούδα θεωρείται σύμβολο ελπίδας, ελευθερίας και αλλαγής. Ο οίκος Lanvin αντιμετώπισε το θέμα animal prints από μία άλλη οπτική γωνία και έντυσε τα χειμερινά ενδύματα με πεταλούδες και σκαθάρια. Παραμυθένια, φυσιολατρική διάθεση…

Εν τούτω νίκα

Οι Domenico Dolce και Stefano Gabbana είπαν να κάνουν καμιά δοξασία στο Θεό μπας και γλιτώσουν από τη βαριά καμπάνα της εφορίας μόνο που δεν άντλησαν έμπνευση από το δικό τους θρήσκευμα (Χριστιανοί Καθολικοί) αλλά στράφηκαν στο Βυζάντιο. Τα ρούχα της χειμερινής τους κολεξιόν ντύθηκαν με βυζαντινά ψηφιδωτά και αγιογραφίες συνθέτοντας μια συλλογή με μοναδικά μωσαϊκά βγαλμένα από το εσωτερικό της Αγιάς Σοφιάς.


Σίγουρα, κάποια ή και όλες οι τάσεις θα βρει ή έχει ήδη βρει διέξοδο στις συλλογές μεγάλων καταστημάτων λιανικής, οπότε έχετε τα μάτια σας ανοιχτά να τις εντοπίσετε πριν τις υπόλοιπες!