Τυρί, πέστο και αυγό, όλα τυλίγονται σε μια τορτίγια. Αυτή είναι μια τόσο εύκολη συνταγή! Απολαύστε αυτά τα ζεστά τυλιχτά για πρωινό ή ένα γρήγορο γεύμα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή ετοιμάστε τα για πικ-νικ ή για να πάρετε μαζί σας στην δουλειά. Ετοιμάστε τα από την προηγούμενη μέρα και θα έχετε το πιο εύκολο και ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα.

Συστατικά

  • 4 μικρές τορτίγιες
  • 4 κουταλιές της σούπας πέστο λιαστής ντομάτας (ή πράσινο πέστο)
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 4 αυγά
  • 100g ώριμο τσένταρ ή άλλο τυρί, τριμμένο

Μέθοδος

  1. Αλείφουμε κάθε τορτίγια με 1 κουταλιά της σούπας πέστο και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ρίξτε 1½ κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε το ένα αυγό, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σκορπίζουμε το ένα τέταρτο του τυριού και ψήνουμε για 1 λεπτό. Βάλτε μια τορτίγια, με την πλευρά του πέστο προς τα κάτω, πάνω από το αυγό, πιέστε το και μαγειρέψτε για ένα ή δύο λεπτά.
  3. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη ενώ επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα αυγά, το τυρί και τις τορτίγιες.
  4. Όταν κρυώσουν αρκετά, τυλίξτε τις τορτίγιες με το αυγό και το τυρί μέσα. Σερβίρετε ζεστό ή αφήστε το να κρυώσει για να το χρησιμοποιήσετε για μεσημεριανό γεύμα σε πακέτο.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Κλασική κρέμα καραμελέ για ένα εύκολο επιδόρπιο