Αποτελεσματικό μεν, διόλου ακίνδυνο δε…

Είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος αδυνατίσματος και αρκετά διαδεδομένος σε όλο τον κόσμο. Το νερό με το λεμόνι εκτός από αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προσφέρουν και εκείνες του αδυνατίσματος ωστόσο υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να αγνοήσεις πριν ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς την φόρμουλα.

Κάψιμο στο στήθος

Δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο ακούγεται, αλλά καλό θα είναι να μην βιώσεις αυτό το αίσθημα. Αν πίνεις αρκετό νερό με λεμόνι τότε μετά από λίγο θα αρχίσεις να νιώθεις ένα κάψιμο στο στήθος. Είναι σαν το αίσθημα της καούρας, ωστόσο διαρκεί περισσότερο και είναι πιο επίπονο.

Χαλασμένα δόντια

Το λεμόνι περιέχει όξινο PH όπως σίγουρα θα ξέρεις. Έτσι η εκτεταμένη χρήση του μπορεί να προκαλέσει σχεδόν άμεσα πρόβλημα στα δόντια. Η καλύτερη λύση που μπορείς να ακολουθήσεις είναι να πιεις το νερό με το λεμόνι χρησιμοποιώντας καλαμάκι ώστε να αποφεύγεις την απευθείας επαφή με τα δόντια.

Γαστροισοφαγική  Παλινδρόμηση

Ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο από το άγχος, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να το βιώσεις και εσύ για λόγους αδυνατίσματος. Το όξινο υγρό θα προκαλέσει στο στομάχι σου αύξηση του PH. Αυτό έχει σαν συνέπεια να προκληθεί βλάβη στο γαστροισοφαγικό σωλήνα και το αποτέλεσμα θα είναι δυσάρεστο και ενοχλητικό!