Τώρα που φτάνει το καλοκαιράκι πρέπει να αρχίσουμε να προσέχουμε λίγο τη διατροφή μας και να καταναλώνουμε τροφές θρεπτικές που μας προσφέρουν ενέργεια.

Μέσα στην ημέρα σίγουρα θέλουμε κάτι να τσιμπολογήσουμε και εκεί πέφτουμε στο σφάλμα να κάνουμε παρασπονδίες.

Μια πολύ καλή πρόταση για υγιεινό σνακ είναι οι μπάρες πρωτεΐνης που μπορείς να τις φτιάξεις και στο σπίτι εύκολα και γρήγορα και ιδικά για όσους γυμνάζονται κιόλας είναι πραγματικά ότι πρέπει!

ΥΛΙΚΑ

Πρωτεΐνη σε σκόνη
(Οποιαδήποτε σκόνη πρωτεΐνης λειτουργεί, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης ορού γάλακτος, της πρωτεΐνης καζεΐνης και της πρωτεΐνης καστανού ρυζιού.)

Αλεύρι καρύδας
(Αυτό βοηθά στη συγκράτηση των πρωτεϊνικών ράβδων μαζί, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα μια απαλή και ζυμωτή υφή.)

Φυστικοβούτυρο
Απαλό φυστικοβούτυρο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. (Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βούτυρο αμυγδάλου.)

Σιρόπι από σφένδαμο
(Γλυκαίνει τις μπάρες χωρίς να προσθέτει ραφιναρισμένη ζάχαρη.)

Κομματάκια σοκολάτας
(Για να καλύψετε τις μπάρες πρωτεΐνης! Για να τα διατηρήσετε ως απλές μπάρες πρωτεΐνης φυστικοβούτυρου, μπορείτε να παραλείψετε τη σοκολάτα.)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1 – Ανακατεύουμε τα υλικά
Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2- Αφήστε τις μπάρες να σταθεροποιηθούν
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα στρωμένο ταψί και πιέστε το μέχρι να ομογενοποιηθεί από πάνω. Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Βήμα 3 – Κόψτε
Χρησιμοποιώντας ένα ελαφρώς βρεγμένο μαχαίρι, κόψτε τις μπάρες πρωτεΐνης και μετά σερβίρετε.

Αποθήκευση: Οι σπιτικές μπάρες πρωτεΐνης είναι καλύτερα να φυλάσσονται στο ψυγείο, σκεπασμένες. Θα διατηρηθούν καλά για έως και δύο εβδομάδες.

#Enjoy