Αν σας αρέσει το ελιόψωμο, μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα, μόνοι σας, στο σπίτι σας. Επίσης αν το προτιμάτε, μπορείτε να προσθέσετε και φέτα.

Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 ποτήρι χλιαρό νερό

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι τσαγιού ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φέτα (προαιρετικά)

Λίγο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη ή θυμάρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το νερό και το μισό ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να μαλακώσει αρκετά και να γίνει εύπλαστη.

Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο να «ξεκουραστεί» σε κάποιο ζεστό μέρος για 15’ περίπου.

Μετά προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα, τη ρίγανη, το πιπέρι  και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά.

Του δίνουμε σχήμα (είτε σε μια μακρόστενη φόρμα για να γίνει φρατζόλα ή σε στρογγυλό ταψάκι για να γίνει καρβέλι αφού προηγουμένως τα έχουμε λαδώσει καλά) και το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει για 30’ περίπου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο για 45’-50’.

Το συγκεκριμένο ψωμί δεν διατηρείται για πολύ, οπότε καλό θα ήταν να καταναλώνεται το συντομότερο δυνατόν.