Βγαίνετε έξω, γνωρίζετε νέο κόσμο, ανταλλάσσετε τηλέφωνα/αιτήματα φιλίας στο Facebook κι μοιραία έρχεται και η στιγμή του πρώτου ραντεβού.

Αν πραγματικά σας αρέσει το άτομο με το οποίο πρόκειται να βγείτε ραντεβού και έχετε πραγματικά την περιέργεια και τη διάθεση να το σκιαγραφήσετε τότε οι ακόλουθες ερωτήσεις ίσως να συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό το δύσκολο αλλά τόσο συναρπαστικό έργο:

Ερώτηση # 1: Πως μεγάλωσες; – Πως είναι η οικογένεια σου;

Ο τρόπος που μεγαλώσαμε παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας και κατά συνέπεια μπορείτε να λάβετε σημαντικές πληροφορίες για το άτομο που στέκεται απέναντί σας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως απορρίπτετε αμέσως όποιον/α είχε δύσκολα παιδικά χρόνια ή μεγάλωσε σε δυσλειτουργική οικογένεια αλλά ίσως να χρειάζεται να διαθέτετε περισσότερη υπομονή και κατανόηση με αυτό το άτομο.

Ερώτηση # 2: Τι σε κάνει να γελάς;

Η κοινή αίσθηση χιούμορ παίζει καθοριστικό ρόλο στη χημεία ενός ζευγαριού. Κάποιοι έχουν σοφιστικέ, ειρωνικό και κάποιοι έχουν πιο χοντροκομμένο χιούμορ. Κάποιοι άνθρωποι είναι σαρκαστικοί με αποτέλεσμα να θεωρούνται αγενείς από πολλούς. Δεν χρειάζεται ειδική τεχνική. Αρκεί να διαπιστώσετε αν γελάτε με τα ίδια πράγματα.

Ερώτηση # 3: Ποιο είναι το πάθος σου;

Αν λάβετε την απάντηση «δεν ξέρω», ίσως να έχετε να κάνετε με ένα άτομο που του λείπει το κίνητρο στη ζωή, οπότε ίσως να μην είναι αυτός/η που ονειρεύεστε (προσωπική άποψη, βέβαια), αν όμως λάβετε απαντήσεις όπως ταξίδια, η δουλειά μου, η γυμναστική, η ζωγραφική, ο χορός, τα παιδιά/ανίψια, το scuba diving κτλ., τότε έχετε λάβει ένα μίνι ψυχογράφημα. Αν για παράδειγμα λατρεύει τα ταξίδια και εσείς είστε με μια βαλίτσα στο χέρι, τότε μάλλον βρίσκεστε σε καλό δρόμο.

Ερώτηση # 4: Πως περνάς τα Σαββατοκύριακα σου;

Μπορεί να φανεί αστείο αλλά πολλές σχέσεις χάλασαν στην πορεία επειδή το ζευγάρι δεν είχε κοινό τρόπο διασκέδασης. Μπορεί για παράδειγμα εσάς να σας ξέρει με το μικρό σας όνομα κάθε πορτιέρης κλαμπ, και το πιθανό ταίρι σας, κάθε βιβλιοθηκάριος. Μπορεί το άτομο που έχετε βγει ραντεβού να πηγαίνει για kite surf κι εσείς να έχετε υψοφοβία και να μην αντέχετε να κοιτάξετε κάτω ακόμα κι αν βρίσκεστε στον πρώτο όροφο. Είναι ωραίο βέβαια να ανακαλύπτετε νέες εμπειρίες και χόμπι με το ταίρι σας αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε και την ανάλογη διάθεση. Ένα party animal με έναν σπιτόγατο σπάνια ταιριάζουν!

Ερώτηση # 5: Τι ψάχνεις σε μια σχέση;

Αν ονειρεύεστε τον πατέρα ή τη μητέρα των παιδιών σας και λάβετε την απάντηση «δεν ψάχνω κάτι σοβαρό αυτή την περίοδο…» τότε μάλλον αναζητάτε άλλου είδους σχέσης. Τίποτα δεν είναι απόλυτο και υπάρχει πιθανότητα να μη λάβετε την πιο ειλικρινή απάντηση σε αυτή την ερώτηση αλλά τουλάχιστον έχετε φανεί προνοητικός-η. Από εκεί και πέρα προχωράτε με δική σας ευθύνη!

Το σημαντικότερο βέβαια είναι να απολαύσετε το ραντεβού σας, να αγνοήσετε τις πεταλούδες στο στομάχι σας και να μη βγάλετε το ερωτηματολόγιο και να μαρκάρετε 500 κουτάκια. Οι ερωτήσεις σας βοηθούν να γνωρίσετε καλύτερα τον άλλον/η όχι να τον/την ανακρίνετε!