Σε μια ασυνήθιστη και εμπνευσμένη περιπέτεια στην Ιταλία, μια γιαγιά 104 ετών αποφάσισε να ξεκινήσει μια νυχτερινή εξόρμηση για να συναντήσει τους φίλους της κοντά στη Φεράρα, παρά το γεγονός ότι δεν διέθετε οδηγική άδεια. Η απόφασή της αυτή προκάλεσε έκπληξη στους αστυνομικούς όταν, κατά τη 01:00 το βράδυ από Κυριακή προς Δευτέρα 11 Μαρτίου, την εντόπισαν να οδηγεί στην περιοχή Μποντένο της βόρειας Ιταλίας.

Μετά από μια αναφορά για επικίνδυνη οδήγηση στην κοινότητα των 13.000 κατοίκων στην Εμίλια Ρομάνα, η αστυνομία γρήγορα εντόπισε το αυτοκίνητο της ηλικιωμένης. Η έκπληξή τους ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν ανακάλυψαν ότι η οδηγός είχε γεννηθεί το 1920, αποδεικνύοντας πως παρά την ηλικία των 104 ετών, διέθετε ακόμη την ικανότητα να καθίσει πίσω από το τιμόνι και να πραγματοποιήσει τη διαδρομή προς το Μποντένο για να δει τους φίλους της.

Στην Ιταλία, οι οδηγοί άνω των 80 ετών πρέπει να επισκέπτονται τακτικά ιατρό για την ανανέωση της οδηγικής τους άδειας κάθε δύο χρόνια. Η ηλικιωμένη, παρόλο που είχε λήξει το δίπλωμά της δύο χρόνια πριν, φάνηκε να έχει χάσει τον προσανατολισμό της, διασχίζοντας επανειλημμένα τους ίδιους δρόμους λόγω της προχωρημένης ώρας.

Κυκλοφορεί με ποδήλατο και θέλει να πάρει βέσπα ή σκούτερ

Αντί για ποινική δίωξη, η ηλικιωμένη έλαβε μόνο μια προφορική επίπληξη από τους καραμπινιέρους, οι οποίοι τη συνόδευσαν ασφαλώς στο σπίτι της. Αποφασισμένη να μην περιοριστεί στο σπίτι της μετά από αυτό το συμβάν, η Τζουζεπίνα Μολινάρι, γνωστή και ως «Τζόσε», εξέφρασε την πρόθεσή της να αγοράσει μια βέσπα ή ένα σκούτερ, κάτι που ανέφερε σε δηλώσεις της στην τοπική εφημερίδα La Nuova Ferrara, ενώ προς το παρόν κυκλοφορεί με ποδήλατο!

Το πνεύμα και η δυναμικότητα της Τζόσε κέρδισαν τον θαυμασμό του δημάρχου της Φεράρα, Άλαν Φάμπρι, ο οποίος εκφράζει την ελπίδα ότι η εσωτερική δύναμη και η ενέργεια της ηλικιωμένης μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μάλιστα, θεώρησε ότι αντί για πρόστιμο, η Τζόσε θα άξιζε ένα παράσημο για την απίστευτη ζωντάνια και το κουράγιο της να ζει τη ζωή με τους δικούς της όρους. Αυτό το περιστατικό, που μοιράστηκε με το κοινό μέσω της σελίδας του στο Facebook, αναδεικνύει μια εκπληκτική ιστορία γεμάτη από αυθεντικότητα και την έμφυτη ανθρώπινη επιθυμία για αυτονομία και ελευθερία, ακόμη και στα βαθιά γεράματα.

Διάβασε επίσης:

Ιταλία: Τί έτρωγε καθημερινά μια γυναίκα που έφτασε 117 ετών!