Οι περισσότεροι από εσάς το έχουν κάνει.

Παίρνοντας το mouse του υπολογιστή στο χέρι έχεις μετακινήσει για λίγο τον κέρσορα και έχεις σκεφτεί «Το πατάω ή όχι»;

Το μαγικό κουμπάκι “unfriend” στο Facebook είναι εκεί και περιμένει να διώξεις από την παρέα σου κάποιον που βαριέσαι πολύ, σε θυμώνει με αυτά που μοιράζεται και γεμίζει το χρονολόγιό σου με ανεπιθύμητα posts!

Είναι πολύ φυσικό καθώς όσο μεγαλώνουμε θέλουμε να διώχνουμε μακριά τους τοξικούς ανθρώπους, αυτούς με τους οποίους «θα πιούμε σίγουρα έναν καφέ» αφού προηγουμένως έχουμε αναλωθεί στα «τι κάνεις και που χάθηκες»; Γιατί λοιπόν να μην το εφαρμόσουμε και στο Facebook;

Διότι η ζωή σου στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητική. Από ποιους;

1. Από αυτούς που επιμένουν να «μοιράζονται» ειδήσεις

Αυτά που θέλω τα ψάχνω, τα βρίσκω και τα διαβάζω…μόνη μου! Δεν είναι απαραίτητο κάθε τρία με δέκα λεπτά να μου δίνεις αναφορά λες και είσαι η Μαρία Χούκλη του Internet! Επίσης- χειροτερεύει- όταν η είδηση είναι προκλητική, επιθετική, προσβλητική με κάποιο τρόπο και συνοδεύεται από αιχμηρά σχόλια και πνευματικές αναζητήσεις!

Σημείωση: Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και αυτούς που επιμένουν σε παιδάκια και γατάκια με μανία και χωρίς ειρμό!

2. Αυτούς που φτιάχνονται πολύ με τα πολιτικά posts

Θα σε παρακαλούσα να κρατήσεις τις πολιτικές και θρησκευτικές σου απόψεις για τον εαυτό και τους πολύ καλούς και πολύ αληθινούς φίλους σου. Ηλεκτρονικά είμαστε υπέροχοι επαναστάτες και στην προσωπική μας ζωή κότες! Ευχαριστώ!

3. Αυτούς που ανεβάζουν φωτογραφίες από γυμναστήρια…κάθε δύο λεπτά!

Δε με νοιάζει η φυσική σου κατάσταση και δεν θα ήθελα να βλέπω το ημίγυμνο κορμί σου να ξεπετιέται ιδρωμένο και άκρως «ηδονικό». Μου αρέσει το junk food και αγαπάω περισσότερο αυτούς που δε γυμνάζονται. Αν γυμνάζονται θα ήθελα να το κάνουν και για το μυαλό και την ψυχή τους και όχι για να μας το δείχνουν (γενικώς).

4. Αυτούς που είναι πολύ ευτυχισμένοι- προσποιητά!

Αν είσαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος δεν το μοιράζεσαι με τόση ευκολία. Πόση ευτυχία και χαρά, πόσες πόζες σε στιγμές ανεμελιάς όταν δίπλα σου καίγεται ο κόσμος; Άλλωστε μία φωτογραφία από μία έξοδο, μία νύχτα δεν φέρνει την άνοιξη!

5. Αυτούς που έχουν να μας πουν μόνο θετικές αμπελοφιλοσοφίες

Αυτό το άτιμο το σύμπαν δεν συνωμοτεί για τίποτα…Αφήστε το στην ησυχία του! Και δε γίνεται να περνάς όλη την ημέρα ψάχνοντας λεζάντες ενθάρρυνσης και χαρμολύπης. Πήγαινε στο σπίτι φίλων, πιες καφέ και δως τους έμπνευση και θετική ενέργεια…να πιάσει και τόπο.

Αν ανήκεις σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες μπορεί πολύ σύντομα να βρεθείς στο καλαθάκι του unfriend.

Όλοι έχουμε βρεθεί. Αλλά θυμήσου: όσο πιο προσβλητικός, επιθετικός, εμμονικός και χαζοχαρούμενος είσαι τόσο θα βλέπεις τη λίστα των φίλων σου να μειώνεται….δραματικά!

Διότι πρέπει να μοιράζεσαι αυτό που είσαι και όχι αυτό που θα ήθελες ή θα ήθελαν να είσαι.