Πολλοί από εμάς έχουν προβλήματα ύπνου κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγικότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή ακόμα και σε κακή υγεία. Μερικά από τα λάθη ύπνου που κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς θα πρέπει να διορθωθούν προκειμένου να κάνουμε ένα πιο όμορφο ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το 47% των ανθρώπων αναφέρει πως το στρες τους δυσκολεύει ώστε να κοιμηθούν καλά το βράδυ. Από αυτούς το 22% κοιμούνται αρκετά λιγότερες ώρες από τις προβλεπόμενες ακριβώς λόγω του άγχους. Σκέψου λοιπόν τι κάνεις λίγο πριν κοιμηθείς, μήπως προκαλείς αυτές τις δυσκολίες στον ύπνο;

1. Η καφεΐνη

Όπως ξέρεις η καφεΐνη προκαλεί αϋπνία. Δοκίμασε να πίνεις έναν με 2 καφέδες την ημέρα και τουλάχιστον μέχρι τις έξι. Πραγματικά η καφεΐνη μπορεί να ταράξει τον ύπνο σου και να σε κρατήσει ξύπνια όλη νύχτα. Δοκίμασε επίσης να αποφύγεις τη σοκολάτα και να τρως το βράδυ τροφές όπως μπανάνες, γάλα, γιαούρτι, γαλοπούλα και αυγά.

2. Κατοικίδια

Το 63% των ανθρώπων όπου κοιμούνται με τα κατοικίδια τους και μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι μαζί τους αντιμετωπίζουν διαταραχές ύπνου. Γι αυτό το λόγο θα ήταν προτιμότερο να τα μεταφέρεις σε ένα άλλο δωμάτιο και να κλείσεις τη πόρτα ώστε να μη σε ενοχλήσει. Αν πάλι σε ενοχλεί ξύνοντας τη πόρτα μπορείς να του βάλεις ένα χαλάκι δίπλα σου και να του μάθεις να κοιμάται εκεί.

3. Αναβολή στο ξυπνητήρι

Η αγαπημένη σου συνήθεια να χουζουρεύεις λίγο πριν σηκωθείς μπορεί πραγματικά να σου κοστίσει αρκετά ειδικά στη ποιότητα του ύπνου. Προτίμησε αντί να κάνεις αυτό να σηκωθείς όσο πιο αργά μπορείς για να είναι ο ύπνος σου πιο ποιοτικός.

4. Το αλκοόλ

Παρόλο που το αλκοόλ βοηθάει να κοιμάσαι ευκολότερα αλλά και πιο γρήγορα καταστρέφει τον οργανισμό σου ειδικά την στιγμή του ύπνου. Προτίμησε να δοκιμάσεις να πιεις τσάι με βότανα πριν κοιμηθείς όπως χαμομήλι ώστε να χαλαρώσεις και να έχεις έναν πιο ευχάριστο ύπνο.

5. Χρήση τεχνολογίας

Εκτός από τη χρήση smartphone που κάνουν ορισμένοι άνθρωποι, διαταραχές ύπνου αντιμετωπίζουν και οι άνθρωποι όπου βλέπουν τηλεόραση. Για να το αποφύγεις δοκίμασε να μεταφέρεις τη τηλεόραση σε άλλο δωμάτιο ώστε να μη σε πάρει ο ύπνος με ανοιχτή τη τηλεόραση. Από την άλλη αν δεν μπορείς να κοιμηθείς χωρίς να ακούς κάτι δοκίμασε το ραδιόφωνο. Όσον αφορά το κινητό τώρα είναι προτιμότερο να το αφήσεις σε κάποιο άλλο δωμάτιο.

6. Ρούχα που στενεύουν

Πολλές φορές ξυπνάς επειδή σε δυσκολεύουν στον ύπνο τα ρούχα τα οποία φ0ράς. Η συλλογή με πηγή έμπνευσης το στυλ της πιο διάσημης κούκλας, της Barbie έρχεται στα καταστήματα Tezenis! Κάντε, τώρα, δικά σας τα musthave κομμάτια της σεζόν.Η μοδάτη pop collection ολοκληρώνεται από πιτζάμα και σετ εσωρούχων. Κάντε έναν άνετο ύπνο επιλέγοντας πιτζάμα αλλά και εσώρουχα Tezenis.