Ποιος είναι αυτός που παίρνει την αλήθεια και την τραβάει από τα μαλλιά και από τα πόδια; Μία νέα τάση κατακλύζει το Hollywood και κάνει τις γυναίκες πιο ψηλές, πιο αδύνατες και σίγουρα πιο ψεύτικες!

Η “ψηφιακή χειρουργική” αποτελεί το νέο όπλο στα χέρια των κινηματογραφιστών που αναγάγουν τη γυναικεία ομορφιά σε επικίνδυνη ψευδαίσθηση! Οι ρυτίδες, τα κοντά πόδια και τα περιττά κιλά αποτελούν εφήμερο παρελθόν με αποτέλεσμα η Britney Spears να παρουσιάζεται πιο αδύνατη από ότι είναι στην πραγματικότητα, η Kim Kardashian και η Mariah Carey να φαίνονται τραβηγμένες και θελκτικές όσο ποτέ ενώ η πρωταγωνίστρια της ταινίας “The Wolf of The wall street”, Maggie Robbie, να “παίζει” πόδια που δεν είχε φανταστεί ούτε στα πιο τρελά της όνειρα. Η τελειότητα λοιπόν είναι εφικτή αρκεί να ξέρει κάποιος να πατάει τα σωστά κουμπιά στα κατάλληλα μηχανήματα.

Το ηθικό ζήτημα που τίθεται έχει να κάνει με τα πρότυπα που λαμβάνουν τα νεαρά κορίτσια και μάλιστα σε μία εποχή που η εικόνα εξακολουθεί να επηρεάζει συμπεριφορές και κινήσεις που στόχο έχουν την αντιγραφή και κατάκτηση αυτών των ψεύτικων ειδώλων.

Αυτοί που κατακρίνουν τη συγκεκριμένη τεχνική κάνουν λόγο για μεγάλο κίνδυνο καθώς δεν είναι λίγες οι γυναίκες που κάνουν επεμβάσεις προκειμένουν να επιμηκύνουν τα πόδια τους, να χάσουν κιλά και να γίνουν κάτι που εκτός ψηφιακής χειρουργικής είναι ανέφικτο.

Ο ψεύτικος κόσμος της βιομηχανίας του θεάματος συνεχίζει να παράγει λανθασμένα πρότυπα και να αποτελεί πηγή ακραίων συμπεριφορών. Η Pippa Smith από την οργάνωση  Safermedia που μάχεται για τα δικαιώματα και την προστασία των ανθρώπων λέει:

“Αυτές οι ταινίες αποτελούν πρότυπα για τα νέα κορίτσια και για αυτό το λόγο οι δημιουργοί θα πρέπει να νιώθουν υπεύθυνοι απέναντι στην κοινωνία και μην συμπεριφέρονται με κυνισμό και με μοναδικό στόχο τη διαφήμιση. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αναγκαίο να αλλάζει η φυσική ομορφιά μίας γυναίκας με αυτό τον τρόπο! Είναι λάθος και τερατώδες” .