Το τέλος μιας μακροχρόνιας σχέσης –πόσο μάλλον της πρώτης– είναι σίγουρα δύσκολο και οδυνηρό. Χρειάζεται χρόνος για να ξεπεράσεις τον άνθρωπο που σου έστελνε κάθε πρωί καλημέρα, που τα κάνατε σχεδόν όλα μαζί και που το βράδυ θα ήταν ο τελευταίος που θα μιλούσες. Τα καταφέρνεις όμως, προχωράς παρακάτω την ζωή σου, αλλά στην πραγματικότητα σε έχει σημαδέψει περισσότερο απ΄όσο φαντάζεσαι.

Ο χωρισμός είναι ένα μάθημα όμως. Ενώ την περίοδο που τον σκέφτεσαι σου φαίνεται η ιδανική και σωστή λύση, μετά από αυτόν συνειδητοποιείς ότι τελικά τα πράγματα δεν ήταν και τόσο σοβαρά όσο τα νόμιζες. Εκτός αν μιλάμε για απιστία, οπότε εκεί και το αυτοκίνητο να του έσπαγες θα σου λέγαμε μπράβο. Όπως και να ‘χει, μετά από έναν χωρισμό σκέφτεσαι τα πράγματα διαφορετικά και καθαρά, και αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι:

1. Δεν έφταιγε μόνο ο πρώην σου

Σε έναν χωρισμό φταίνει και οι δύο, όχι μόνο ο ένας. Θεωρούσες όμως ότι ό,τι έκανε εκείνος ήταν ένα μεγάλο λάθος απέναντι σου. Αργότερα απλά σημειώνεις και τα δικά σου που ήταν εξίσου σημαντικά.

2. Κανείς δεν είναι δεδομένος

Ακόμα κι αν σου έλεγε ότι χωρίς εσένα δεν μπορει, δεν σημαίνει ότι ήταν δεδομένος. Κι αυτό το κατάλαβες μόλις είδες να προχωράει την ζωή του αμέσως μετά τον χωρισμό σας. Συμβαίνουν και στις καλύτερες.

3. Η αγάπη όντως μένει

Περνάς από πολλά συναισθήματα όταν χωρίζεις. Θυμός, λύπη, νοσταλγία, ξανά θυμό κτλ. Ένα πράγμα όμως σίγουρα δεν αλλάζει κι αυτό είναι η αγάπη που νιώθεις για εκείνον. Ανθρώπινη αν μη τι άλλο, αλλά αγάπη.

4. Ότι δεν μπορείς να μείνεις φίλη μαζί του

Σύμφωνα και με την έρευνα που δημοσιεύτηκε πριν κάτι ημέρες, αν μείνεις φίλη με τον πρώην μάλλον είσαι ψυχοπαθής. Εντάξει, καταβάθος ξέρεις ότι είναι σωστή.

5. Όλα περνούν, αρκεί να το θες

Θα κλάψεις, θα στεναχωρηθείς αλλά όλα περνούν αρκεί να το πιστέψεις. Όσο σκέφτεσαι ότι μπορεί να γυρίσει δεν καταφέρνεις τίποτα.