Θα θέλατε να έχετε μακριά μαλλιά, αλλά δεν φαίνεται να κάνετε πραγματική πρόοδο; Μπορεί να αισθάνεστε ότι τα μαλλιά σας χρειάζονται πολύ χρόνο για να αναπτυχθούν και πρέπει να δώσετε ώθηση στα μαλλιά σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές. Όμως μην ξεχνάτε ότι τα υγιή μαλλιά μεγαλώνουν περίπου μισό εκατοστό (μέγιστο 1 εκατοστό) το μήνα, επομένως η υπομονή είναι το κλειδί για την επίτευξη του στόχου σας.

Καθαρίστε τις άκρες

Για υγιή και δυνατά μαλλιά θα πρέπει να κουρεύετε τακτικά τις ταλαιπωρημένες άκρες που έχουν ψαλίδα. Ακόμα κι αν δεν το κάνετε να είστε σιγουρες ότι θα κοπούνη κατά το βούρτσισμα ή το λούσιμο ακριβώς σε εκείνο το σημείο. Αυτός είναι και ο λόγος που τα μαλλιά δεν μακραίνουν αν δεν τα «καθαρίζουμε» συχνά.

Το Conditioner είναι απαραίτητο

Θα βοηθήσει να περιορίσετε το συχνό λούσιμο, επειδή σκοπός του είναι να εξαλείψει τη βρωμιά και τη συσσώρευση προϊόντων μαλλιών, αλλά μπορεί επίσης να αφαιρέσει φυσικά αιθέρια έλαια από το τριχωτό της κεφαλής που διατηρούν τα μαλλιά απαλά και υγιή. Το κόλπο –όταν χρησιμοποιείτε σαμπουάν– είναι να κάνετε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και όχι να τρίβεται τις άκρες καθώς θα πλυθούν όταν θα ξεβγάζετε το σαμπουάν. Η μαλακτική κρέμα θα βοηθήσει να χτενίσετε ευκολότερα τα μαλλιά σας χωρίς να τα τραβάτε και να τα σπάτε.

Χρησιμοποιήστε κρύο νερό στο τέλος του ντους

Όταν έρθει η ώρα να πλύνετε τα μαλλιά σας, θυμηθείτε να το κάνετε με κρύο νερό στο τέλος του ντους σας. Η χαμηλή θερμοκρασία θα βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης της τρίχας και θα διατηρήσει τα μαλλιά σας πιο υγιή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό συμβαίνει επειδή σφραγίζει την ίνα της τρίχας, λειαίνει την επιδερμίδα και παγιδεύει την υγρασία, κάτι που βοηθά στην αποφυγή της ζημιάς που προκαλείται από τη θερμότητα.

Αποφύγετε να τυλίξετε τα μαλλιά σας σε πετσέτα

Ανεξάρτητα από το πόσο απαλή είναι η πετσέτα σας, σταματήστε να τη χρησιμοποιείτε για να τυλίγετε τα μαλλιά σας μετά από κάθε ντους, γιατί προκαλεί μεγάλη ζημιά. Όταν επαναλαμβάνετε αυτήν την ενέργεια –που σίγουρα έχετε συνηθίσει να κάνετε από μικρός– τα μαλλιά παγιδεύονται στις υφαντές ίνες της πετσέτας και η πίεση που ασκείτε όταν τυλίγετε τα μαλλιά σας στην πετσέτα θα κάνει κάθε τρίχα επιρρεπή στο σπάσιμο. Μια καλή εναλλακτική για να αφαιρέσετε το υπερβολικό νερό από τα μαλλιά σας, χωρίς να τα καταστρέψετε, θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια λεπτή, απαλή πετσέτα από μικροΐνες και να τυλίξετε τα μαλλιά σας απαλά, σαν τα φοράτε τουρμπάνι.

Βουρτσίστε προσεκτικά

Τα βρεγμένα μαλλιά πρέπει να ξεμπερδεύονται από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή ξεκινώντας από τις άκρες και πηγαίνοντας σιγά σιγά προς την ρίζα. Γενικά, οι άνθρωποι τείνουν να βουρτσίζουν προς την αντίθετη κατεύθυνση –από το τριχωτό της κεφαλής προς τα κάτω– κάτι που προκαλεί το σχηματισμό μεγάλων κόμπων και πολλές τρίχες χάνονται στη διαδικασία.

Μια άλλη σημαντική σύσταση είναι να εφαρμόζετε θεραπείες ή μάσκες με φυσικά έλαια μία φορά την εβδομάδα, όπως μια θεραπεία πριν το σαμπουάν, με σκοπό την ενυδάτωση των μαλλιών σας. Κάθε ένα από αυτά τα κόλπα απαιτεί προσοχή, υπομονή και αφοσίωση. Με τον καιρό, θα παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας μακραίνουν όπως ακριβώς ονειρευόσασταν!