Η εβδομάδα ξεκίνησε με το θεματικό επεισόδιο του MasterChef την Δευτέρα 21 Μαρτίου. Το θέμα αυτής λοιπόν είναι η πολίτικη κουζίνα και guest στο reality μαγειρικής ήταν η καθηγήτρια μαγειρικής και ιστορικός, Γεωργία Κοφινά. Η καλεσμένη ετοιμάζοντας για αυτούς τα υλικά του mystery box, προσκάλεσε τους διαγωνιζόμενους να φτιάξουν πιάτα με μικρασιατικές γεύσεις.

Οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι εκτός οτι δεν ενθουσιάστηκαν με την θεματική την εβδομάδας δήλωσαν και άγνοια των γεύσεων και των τεχνικών των μικρασιατικών πιάτων. Αποκορύφωμα ήταν ο Γρηγόρης Γιαννόπουλος, ο οποίος, όπως είπε, δεν είχε δοκιμάσει ποτέ αυτά τα υλικά.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης, με ανάρτηση του στο Facebook άσκησε την κριτική του όχι μόνο στους παίχτες που δεν γνώριζαν την πολίτικη κουζίνα αλλά και στους τρεις κριτές του διαγωνισμού μαγειρικής. Χαρακτηριστικά είπε οτι “οι κριτές έκριναν εμφάνιση και γεύση χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν την μικρασιατική γεύση και ταυτότητα που ήταν το ζητούμενο.”

Τα λόγια του Ηλία Μαμαλάκη:

Master chef
Τι να πω;
Σήμερα η κυρία Κοφινά προκάλεσε τους διαγωνιζόμενους του master chef να μαγειρευτούν πολιτική κουζίνα
Παντελής άγνοια
Ιδιαίτερα κακή εντύπωση μας έκανε ο Γρηγόρης που δεν περιοριστικέ να δήλωση την άγνοια του αλλά την απαξίωσε
Ξέρει σούσι αλλά δεν ξέρει παστουραδοπιτα χα χα
Νομίζουν ότι η κουζίνα είναι πεδίο σνομπισμού και όχι γνώσης και γεύσης
Οι σχολές μαγειρικής για να προσελκύσουν μαθητές μιλάνε για σφαιροποιηση Ράνερ αγάρ αγάρ θερμομόνωση και δεν διδάσκουν το κάπνισμα μιας μελιτζάνας
Και ιδού το αποτέλεσμα δεν ξέρουν να προφέρουν το Χίουνκιάρ
Ο θεός της μαγειρικής να βάλει το χέρι του
Επίσης οι κριτές έκριναν εμφάνιση και γεύση χωρίς να λάβουν υπ όψιν την μικρασιατική γεύση και ταυτότητα που ήταν το ζητούμενο