Οι υδατάνθρακες αποτελούν μια χρήσιμη πηγή ενέργειας την οποία συναντάμε στο ψωμί, τα μακαρόνια, το ρύζι, τις πατάτες και πολλές άλλες βασικές τροφές του ανθρώπου. Παρόλο που είναι πολύ χρήσιμοι, μπορούν να προσθέσουν πόντους στην περιφέρειά σου ανησυχητικά εύκολα, γι’αυτό το λόγο και υπάρχουν τόσες πολλές δίαιτες (π.χ. Atkins, Dukan) που ως κύριο στόχο έχουν την ελάττωση ή και την ολοκληρωτική εξάλειψη των υδατανθράκων από τη διατροφή σου.

Η ερώτηση, τώρα, είναι «πώς μπορείς να μειώσεις τους υδατάνθρακες στη διατροφή σου χωρίς κόπο και δίαιτες;» και αυτό ερχόμαστε να απαντήσουμε.

Βήμα 1: Προτίμησε «ανοιχτά» σάντουιτς

Κάθε βδομάδα καταναλώνουμε αρκετά σάντουιτς, τοστ και λοιπά φαγητά και σνακ που βασίζονται σε δύο φέτες ψωμιού με κάποια γέμιση ανάμεσα. Πες ότι τρως 7 σάντουιτς τη βδομάδα, δηλαδή 14 φέτες ψωμιού. Πες ότι από αυτά τα 7 απλά βγάζεις την από πάνω φέτα ψωμιού. Μπουμ, ½ υδατάνθρακες.

carbs-1

Βήμα 2: Έχε πάντα κάποιο έτοιμο φαγητό

Μόλις έχεις πατήσει το πόδι σου στο σπίτι και πεινάς σαν λύκος. Φαγητό θες, και φαγητό έτοιμο δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Τι θα φας; Μακαρόνια, ρύζι ή τοστ. Πώς θα το λύσεις αυτό; Απλά μαγείρευε 1-2 φορές την εβδομάδα μεγάλες μερίδες φαγητού, τις οποίες μπορείς πολύ εύκολα να καταψύξεις. Με τον ίδιο κόπο, λοιπόν, που θα είχε ένα τοστ, μπορείς να φας κάτι πιο νόστιμο, πιο χορταστικό και με λιγότερους υδατάνθρακες!

Βήμα 3: Αντικατέστησε τη ζάχαρη στη διατροφή σου

Το να αποφύγεις τελείως τη ζάχαρη είναι μάλλον αδύνατο (εάν δεν πρόκειται για θέμα υγείας), αλλά μπορείς πολύ εύκολα να την αντικαταστήσεις. Μπορείς να προτιμάς τσάι χωρίς ζάχαρη ή να προσθέτεις stevia σε αυτό καθώς και στα γλυκά που φτιάχνεις.

carbs-3

Μόλις κατάφερες να αφαιρέσεις το πλεόνασμα υδατανθράκων από τη διατροφή σου με περίπου 0 κόπο. Όχι κι άσχημα, έτσι;