Ξέρεις εκείνη τη στιγμή που θέλεις κάτι εύκολο, νόστιμο, αλλά και λίγο… ανατρεπτικό; Που δεν έχεις χρόνο για μαραθώνιες προετοιμασίες, αλλά θες να ανεβάσεις επίπεδο αυτό που μπαίνει στο πιάτο σου; Ε, κάπως έτσι γεννήθηκε η σημερινή συνταγή. Ένα πιάτο που πατάει στην ελληνική παράδοση, αλλά βάζει και το κάτι παραπάνω, αυτό το “σε τσιμπάει λίγο και σου αρέσει”. Και κάπου εδώ έρχεται το Ταλαγάνι Αποστόλου με μπούκοβο, το νέο πικάντικο twist στο αγαπημένο τυρί σχάρας.
Το Ταλαγάνι Αποστόλου με μπούκοβο έχει ακριβώς αυτό τον χαρακτήρα που χρειάζεσαι όταν θες κάτι ουσιαστικό: μαστιχωτή υφή, αρώματα που ανοίγουν με το ψήσιμο και εκείνη την πικάντικη νότα από μπούκοβο και καγιέν που σε ξυπνάει χωρίς να σε καίει. Ψήνεται πανεύκολα σε σχάρα, τηγάνι, γκριλιέρα, ακόμη και στον φούρνο, χωρίς να χάνει σχήμα. Αν θες να ψαχτείς περισσότερο, ενημερώσου για τεχνικές ψησίματος από έναν καλό οδηγό ή για ελληνικά προϊόντα σε μια αξιόπιστη πλατφόρμα.
Συνταγή
Υλικά (2 άτομα):
- 1 συσκευασία Ταλαγάνι Αποστόλου με μπούκοβο
- 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι κομμένο λεπτά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι μπούκοβο (έλα τώρα… λίγο ακόμα δεν έβλαψε ποτέ)
- Φρέσκο θυμάρι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνεις το τηγάνι και ρίχνεις το ελαιόλαδο. Προσθέτεις τις πιπεριές και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν γλυκά. Κόβεις το Ταλαγάνι Αποστόλου με μπούκοβο σε λεπτές φέτες και το ακουμπάς στο τηγάνι να πάρει χρώμα – δεν θέλει ώρα, λίγα λεπτά αρκούν για να βγάλει όλο το άρωμά του. Προσθέτεις μπούκοβο, θυμάρι και πιπέρι, ανακατεύεις απαλά και αφήνεις τα υλικά να “δέσουν”.
Σερβίρεις με ζεστό ψωμί ή πάνω σε πατάτες φούρνου για έξτρα comfort.
Αν ψάχνεις ένα πιάτο που να έχει ένταση, χαρακτήρα και αυτή τη μικρή πιπεράτη δόση περιπέτειας, τότε το Ταλαγάνι Αποστόλου με μπούκοβο είναι ό,τι πρέπει. Με ελάχιστο κόπο και απόλυτα ελληνικό προφίλ, μπορείς να φτιάξεις ένα πιάτο που ζεσταίνει και σώμα και διάθεση. Τελικά, το μυστικό δεν είναι η δυσκολία, αλλά να έχεις το σωστό υλικό στη σωστή στιγμή.

Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού και λάτρης της γραφής. Παρόλο που ξεκίνησα με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, το πάθος μου για τη γραφή με οδήγησε στη Δημοσιογραφία, όπου ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στο ΕΚΠΑ. Πάντα με γοήτευε ο κόσμος του lifestyle, της μόδας, της ομορφιάς και της διακόσμησης, και τώρα έχω τη χαρά να μοιράζομαι τις δικές μου ιδέες και σκέψεις μαζί σας. Είστε έτοιμοι για αυτό το ταξίδι;


Leave a Reply