Το Φθινόπωρο του 2015 το nail art κινήθηκε στα άκρα: απόλυτα μινιμαλιστικό ή γεωμετρικό έως σούπερ καλλιτεχνικό. Με αυτόν τον τρόπο οι nair artists κατόρθωσαν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα των γυναικών που μισούν το μονόχρωμο μανικιούρ.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι τέσσερις πιο δυνατές τάσεις στο nail art για την παρούσα σεζόν:

Αρνητικός χώρος

Ο “αρνητικός χώρος” είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στην τέχνη που εστιάζει στη χρήση των κενών χώρων γύρω από το κεντρικό θέμα. Η ιδέα είναι πως ο αχρησιμοποίητος χώρος γύρω από το θέμα μπορεί να αξιοποιηθεί στο θέμα του πίνακα αποκτώντας τελικά χρήση μέχρι και να “κλέψει” την εντύπωση από το κεντρικό θέμα. Έτσι, στο fashion show της Marissa Webb τα μαύρα νύχια διαπερνά από την κορυφή μια διάφανη γραμμή κι έτσι δυσκολεύεται κανείς να αντιληφθεί τι είναι πιο κυρίαρχο το φόντο ή η γραμμή.

nail art fall 2015

Marissa Webb Fall 2015

Οι nail artists του οίκου Suno δημιούργησαν ένα γραμμικό σχέδιο με λεπτή λευκή γραμμή σε διάφανα νύχια, παίζοντας με την έννοια του αρνητικού χώρου πάνω στη φυσικότητα.

nail art fall 2015

Suno Fall 2015

Στο fashion show του οίκου Kaelen οι διάφανες τοξοτές γραμμές -το σχέδιο του μανικιούρ- σχεδόν δεν φαίνονται πάνω στα μπεζ νύχια.

nail art fall 2015

Kaelen Fall 2015

Το nail art του οίκου Alexis Mabille αξιοποίησε την τεχνική του αρνητικού χώρου στο διαχρονικό συνδυασμό λευκό-μαύρο.

nail art fall 2015

Alexis Mabille Fall 2015

Ρίγες

Ένα αγαπημένο print των 70’s, οι ρίγες, δεν θα μπορούσαν να μην υιοθετηθούν στο nail art αφού το στυλ της δεκαετίας του ’70 είναι κυρίαρχη τάση στη μόδα.

Για τον οίκο Opening Ceremony οι ρίγες αποτέλεσαν τόσο την αφορμή για έναν πολύχρωμο συνδυασμό όσο και για ένα μίνιμαλ συνδυασμό με λίγες ρίγες στην άκρη του νυχιού σε λευκό και μπλε χρώμα.

nail art fall 2015

Opening Ceremony Fall 2015

nail art fall 2015

Opening Ceremony Fall 2015

Στο fashion show του Γάλλου σχεδιαστή Cédric Charlier, οι ρίγες υιοθετήθηκαν στο nail art σε μια λιγότερο γεωμετρική, περισσότερο πολύχρωμη κι αφηρημένη εκδοχή.

nail art fall 2015

Cedric Charlier Fall 2015

Τα νύχια ως καμβάς

Τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες έβγαλαν στο μανικιούρ του Φθινοπώρου 2015 πολλοί nail artists. Έτσι, στο fashion show των Daks και Desigual τα νύχια θύμιζαν ζωγραφιές με αφηρημένες πινελιές του Jackson Pollock.

nail art fall 2015

Daks Fall 2015

nail art fall 2015

Desigual Fall 2015

Για το fashion show της Jenny Packham τα νύχια απέκτησαν αφαιρετικές βούλες σε διάφανη βάση.

nail art fall 2015

Jenny Packham Fall 2015

Τα ombre νύχια

Το ντεγκραντάρισμα στο χρώμα των νυχιών αγαπήθηκε γι’ακόμη μία σεζόν από τους nail artists μόνο που λόγω χειμερινής σεζόν έγινε σε σκούρες αποχρώσεις. Την τάση λάνσαραν οι οίκοι Christian Siriano και Proenza Schouler.

nail art fall 2015

Proenza Schouler Fall 2015

nail art fall 2015

Christian Siriano Fall 2015

Η αλήθεια είναι πως με τόσες και διαφορετικές επιλογές ακόμα και η ορκισμένη φαν του μονόχρωμου μανικιούρ θα μπει σε πειρασμό!