Ημερολογιακά βρισκόμαστε στην Άνοιξη. Ο καιρός μπορεί να είναι ακόμα αναποφάσιστος αλλά η διάθεση για ανανέωση είναι έντονη. Μία από τις πιο εύκολες αλλαγές είναι εκείνες που μπορούμε να κάνουμε στα μαλλιά μας αφού οι θερμοκρασίες δεν μας επιτρέπουν ακόμα να φορέσουμε πιο ελαφριά ρούχα.

Ποια είναι η τάση στα χτενίσματα που λάνσαραν σχεδόν καθολικά οι οίκοι μόδας; Τα ponytails, τα σινιόν και οι χαμηλοί κότσοι. Φαίνεται πως οι hair stylists προέβλεψαν καυτό καλοκαίρι κι έτσι θέλησαν τα μαλλιά πιασμένα. Την συμβουλή τους ακολούθησαν οι Ralph Lauren, Chloé, Sportmax και Christian Dior.

Ο οίκος Gucci, ακολούθησε την τάση του χαμηλού κότσου με ένα πρωτότυπο τρόπο αφού ολοκλήρωσε το χτένισμα με την προσθήκη μιας τούφας (ως clip) αλλάζοντας τη διάσταση του styling ενώ φουτουριστική θα μπορούσε να θεωρηθεί η άποψη του Alexander Wang που θέλησε να προσθέσει αξεσουάρ στα μαλλιά κι έτσι τοποθέτησε μια λωρίδα κολλητικής ταινίας έτσι ώστε να καλύπτεται τελείως η χωρίστρα. Για το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είμαι σίγουρη, ωστόσο το συγκεκριμένο styling εξυπηρετεί ιδιαίτερα όσες αναγκάζονται να βάφουν τη ρίζα των μαλλιών τους κάθε 20 μέρες.

Αν σου αρέσουν αυτά τα χτενίσματα και συγκεκριμένα ο χαμηλός κότσος, σου έχω ένα φωτογραφικό “how to” για να ακολουθείς μια δυνατή ανοιξιάτικη τάση που είναι διαχρονική έτσι κι αλλιώς, οπότε ό,τι μαθαίνεις σε αυτή τη ζωή καλό είναι: how_to_style_a_low_bun

how_to_make_a_low_bun