Έχετε σκεφτεί ποτέ πως το προϊόν που χρησιμοποιείτε, αποτελούσε την επιλογή και της γιαγιάς σας; Υπάρχουν όντως κάποια προϊόντα με μεγάλη παράδοση που συνεχίζουν ωστόσο να καινοτομούν και να προσφέρουν λύσεις στις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας. Ένα από αυτά τα προϊόντα, και απαραίτητο καλλυντικό της σεζόν, είναι τα αντηλιακά Piz Buin.

Η ιστορία του πασίγνωστου αντηλιακού είναι άκρως ενδιαφέρουσα: Το 1938 ο Franz Greiter, ένας νέος χημικός και ένθερμος ορειβάτης, έπαθε σοβαρό έγκαυμα από τον ήλιο όταν σκαρφάλωνε το Piz Buin, ένα βουνό ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία (με υψόμετρο 3.312 μέτρα). Στο μικρό εργαστήριό του στο σπίτι των γονιών του έπειτα από πολλές μελέτες, δημιούργησε ένα προϊόν που θα προστάτευε την επιδερμίδα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και το ονόμασε “κρέμα Greiter”!

To βουνό Piz Buin (1938)

To βουνό Piz Buin (1938)

Πολύ αργότερα, το 1946 μαζί με την Σύμβουλο Αισθητικό Ομορφιάς και γυναίκα του Marga, ο καθηγητής Franz Greiter θα συνδυάσει ομορφιά και επιστήμη και θα δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό brand με σοφιστικέ διάθεση… έτσι «γεννιέται» τo Piz Buin!  Τα πρώτα αντηλιακά προϊόντα στους καταναλωτές είναι μία σειρά από ευχάριστα προϊόντα στην υφή και στην χρήση με μοντέρνα συσκευασία και το κυριότερο εξασφαλίζουν προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

H πρώτη κρέμα Piz Buin που κυκλοφόρησε το 1946

H πρώτη κρέμα Piz Buin που κυκλοφόρησε το 1946

Η ιστορία συνεχίζεται πάνω από 60 χρόνια με μια σειρά από καινοτόμες αλλαγές και ευρεσιτεχνίες. Το 1962 ξεκίνησε η έναρξη χρήσης συστήματος SPF από το Piz Buin. To 1968, το Piz Buin παρουσιάζει αντηλιακά με φίλτρα UVA/UVB ενώ το 1975 δημιουργεί τα πρώτα αντηλιακά ανθεκτικά στο νερό. Το 1980 δημιουργήθηκε το πρώτο αντηλιακό με προστασία ειδικά σχεδιασμένο για το βουνό. Το 1989, το Piz Buin εφηύρε την τεχνολογία Micro pigments που αντανακλούν τις ακτίνες UV ενώ το 2002 ολοκληρώθηκε η σειρά προϊόντων με ευρέως φάσματος φωτοσταθερά φίλτρα UVA/UVB. To 2003 η σύνθεση των προϊόντων εμπλουτίστηκε από τα φίλτρα Tinosorb S&M ενώ τέλος το 2008 εφαρμόστηκε η τεχνολογία Helioplex TM Sun Filter σε όλα τα προϊόντα.

Το σύστημα SPF στα αντηλιακά (1962)

Το σύστημα SPF στα αντηλιακά (1962)

Τριπλή προστασία Piz Buin με βιταμίνη Ε (1993)

Τριπλή προστασία Piz Buin με βιταμίνη Ε (1993)

Aπό το 1946 μέχρι και σήμερα η φιλοσοφία των αντηλιακών Piz Buin είναι να να ζούμε όμορφα, με πάθος και να νιώθουμε ελεύθεροι κάτω από τον ήλιο! Τα αντηλιακά προϊόντα Piz Buin έχουν σύνθεση για βαθύ φυσικό μαύρισμα δυο φορές πιο γρήγορα, χάρη στο συστατικό Μelitan που διπλασιάζει τη παραγωγή φυσικών ουσιών μαυρίσματος, φωτοσταθερά φίλτρα UVA/UVB για ευρέως φάσματος προστασία, και βιταμίνη Ε για την εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών και της πρόωρης γήρανσης, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ενυδάτωση που βοηθά να μειώσει το ξεφλούδισμα, χαρίζοντάς σας ένα μαύρισμα διαρκείας.  

65η επέτειος της Glacier Cream της Piz Buin (2011)

65η επέτειος της Glacier Cream της Piz Buin (2011)

Τα αντηλιακά Piz Buin διαρκώς εξελίσσονται και καινοτομούν και έτσι φέτος παρουσιάζουν το Piz Buin Wet Skin Transparent Sun Spray, το διαφανές αντηλιακό σπρέι για βρεγμένη επιδερμίδα. Η νέα σειρά αντηλιακών Wet Skin προσφέρει διάφανη προστασία σε υγρή επιδερμίδα, χωρίς να διακυβεύεται το επίπεδο προστασίας. Περιέχει μια φόρμουλα ειδική για υγρή επιδερμίδα ώστε να προσφέρει την ίδια αποτελεσματική προστασία με τη στεγνή επιδερμίδα. Η φόρμουλα αυτή δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα πάνω στην υγρή επιδερμίδα. Το αντηλιακό δε γλιστράει και δεν αφήνει λευκά σημάδια. Απλώνεται πολύ εύκολα, απευθείας σε υγρή επιδερμίδα χωρίς να χρειάζεται να στεγνώσετε, είναι διαφανές και απορροφάται αμέσως.

Mε SPF 30 και 15 (€ 13,77 και € 12,79 αντίστοιχα)

Mε SPF 30 και 15 (€ 13,77 και € 12,79 αντίστοιχα)

Παράλληλα, κυκλοφορεί η αντηλιακή σειρά της Piz Buin που αποτελείται από 5 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων σε καινοτομική συσκευασία.

Το Piz Buin σας προσκαλεί στην απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία εξασφαλίζοντας το πιο όμορφο μαύρισμα!