Έχουμε ήδη αναφέρει πως μία από τις κυρίαρχες τάσεις για την φετινή άνοιξη είναι τα ponytails. Η αλήθεια είναι πως λατρεύουμε το ponytail ακόμα κι αν δεν είναι και τόσο hot (αν και είναι διαχρονικό look) για τον απλούστατο λόγο ότι είναι το χτένισμα που φαίνεται πάντα κομψό και άψογο.

Για του λόγου το αληθές, η παγκόσμια εκπρόσωπος μόδας της Redken, Chiara Ferragni (διάσημη για το site της The Blonde Salad) αφέθηκε στα έμπειρα χέρια του hairstylist της Redken, Adriano Petrini o οποίος δημιούργησε ένα αψεγάδιαστο ponytail για την παρουσία της Chiara στο fashion show του Armani την τελευταία μέρα της εβδομάδας μόδας του Μιλάνου. Tο κατάλληλο hair look για τον χιονισμένο καιρό της ιταλικής πρωτεύουσας της μόδας.

Αν θέλετε κι εσείς να πετύχετε το τέλειο ponytail που θα διατηρηθεί από το πρωί ως το βράδυ, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και θα σας χαρίσει πολλούς πόντους κομψότητας, ακολουθήστε τα βήματα που προτείνει ο Adriano Petrini:

  1. Απλώστε μια μικρή ποσότητα του Diamond Oil Shatterproof  Shine σε ισιωμένα μαλλιά και βουρτσίστε τα μαλλιά σας προς τα πίσω, επίπεδα στο κεφάλι.
  2. Συγκεντρώστε τα μαλλιά σε μια σφιχτή κοτσίδα στο κέντρο του πίσω μέρους της κεφαλής και ασφαλίστε τα με ένα λαστιχάκι.
  3. Πάρτε μια μικρή τούφα από την κοτσίδα και τυλίξτε τη γύρω από το λαστιχάκι προκειμένου να το καλύψετε. Ασφαλίστε την τούφα με ένα τσιμπιδάκι μαλλιών.
  4. Χρησιμοποιήστε ειδικό σίδερο ισιώματος, χωρίστε την αλογοουρά σε μικρά τμήματα και περάστε το σίδερο κατά μήκος τους.
  5. Απλώστε ξανά μια μικρή ποσότητα Diamond Oil Shatterproof Shine  κατά μήκος της αλογοουράς αλλά και στο μπροστινό μέρος έτσι ώστε να χαρίσετε ένα απαλό και λαμπερό φινίρισμα στο χτένισμα.

Πραγματικά, το ponytail είναι η επιτομή του κανόνα που ορίζει πως κάτι απλό είναι και σικ!