Διαχρονικό κόκκινο. Girly ροζ. Διακριτικό μπεζ. Gothic μπορντό. Όποια κι αν είναι η αγαπημένη σας απόχρωση, το κραγιόν είναι το αγαπημένο προϊόν μακιγιάζ της γυναίκας.

Τι γίνεται όταν βρίσκεις την τέλεια απόχρωση κραγιόν αλλά είναι σε glossy υφή ενώ εσύ θέλεις ματ; Ή ποια είναι τα tips της τέλειας εφαρμογής του κραγιόν;

Συγκεντρώσαμε όλα τα «κόλπα» που αφορούν το κραγιόν και την εφαρμογή του σε ένα άρθρο:

 • To μολύβι χειλιών φροντίζει να δίνει το τέλειο σχήμα στα χείλη και να συγκρατεί το χρώμα εντός του πλαισίου. Για καλύτερο σχεδιασμό με μολύβι, φρόντισε να πιέσεις τη μύτη με τον αντίχειρα και το δείκτη για λίγα δευτερόλεπτα πριν το εφαρμόσεις στα χείλη.

  τα μυστικά του κραγιόν

  Μολύβια χειλιών Avon

 • Αν το κραγιόν σου είναι glossy και θέλεις να του δώσεις ματ υφή, βρες ένα ρουζ που να είναι στην ίδια ή κοντινή απόχρωση και πέρασε το με τα δάχτυλα σου πάνω από τα χείλη που θα έχεις ήδη βάψει με το κραγιόν. Με αυτόν τον τρόπο, το φινίρισμα θα μετατραπεί από glossy σε ματ.
 • Αν το αγαπημένο σου κραγιόν βρίσκεται σε ελαττωματική συσκευασία σώσε το τοποθετώντας το υλικό σε μια θήκη για φακούς επαφής (αν φοράς ήδη, πρέπει να έχεις καμιά δεκαριά στο ντουλάπι σου). Η συσκευασία είναι αεροστεγής κι έτσι το κραγιόν θα διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και θα μπορείς να το εφαρμόζεις με πινέλο στα χείλη.τα μυστικά του κραγιόν
 • Αν πάλι θέλεις να διατηρήσεις το κραγιόν στην αρχική του συσκευασία, με έναν αναπτήρα λιώσε τη βάση του σπασμένου κομματιού για μερικά δευτερόλεπτα και μετά τοποθέτησε το πίσω στη θήκη. Τοποθέτησε τη συσκευασία του κραγιόν πίσω στο ψυγείο για να δέσει καλά η συγκόλληση.
 • Τέσσερα βήματα χρειάζονται για να δώσεις μακρά διάρκεια στα κραγιόν σου: Να εφαρμόσεις το κραγιόν, να πιέσεις ελαφρά τα χείλη σε ένα χαρτομάντιλο, στη συνέχεια να τα περάσεις με λίγη διάφανη πούδρα και στο τέλος να βάλεις μία ακόμη στρώση κραγιόν.τα μυστικά του κραγιόν
 • Για να φαίνονται πιο γεμάτα τα χείλη, μπορείς να εφαρμόσεις μια τεχνική contouring. Με ένα μικρό πινέλο πέρασε λίγη πούδρα λάμψης το κέντρο του κάτω χείλους. Πίεσε ελαφρά τα χείλη σε ένα χαρτομάντιλο και ολοκλήρωσε τη διαδικασία με ένα διάφανo gloss. Η μικρή λάμψη στο κάτω χείλος θα λειτουργήσει ακριβώς όπως το εφέ των λάμψεων στο contouring κάνοντας τα χείλη να δείχνουν πιο σαρκώδη.
 • Αν το κραγιόν ξεφύγει από το περίγραμμα των χειλιών, μπορείς να διορθώσεις τα λάθη με ένα μικρό πινέλο που θα περάσεις από concealer.
 • Aν η ουδέτερη απόχρωση στα χείλη δεν βγαίνει όσο ουδέτερη θα ήθελες, φρόντισε να περάσεις με λίγο foundation τα χείλη πριν την εφαρμογή του nude κραγιόν. Αυτό το τρικ τονίζει ακόμα περισσότερο τον ουδέτερο τόνο.τα μυστικά του κραγιόν

  τα μυστικά του κραγιόν

  Foundation Ρόδι-Κορρές: Ματ foundation με ελαστική υφή

 • Τέλος, η τέλεια εφαρμογή του κραγιόν εξαρτάται κι από την κατάσταση των χειλιών. Γι’αυτό η απολέπιση είναι μια διαδικασία απαραίτητη για τα χείλη. Ευτυχώς, δεν θα χρειαστείς τίποτα περισσότερο από λίγη ζάχαρη που θα προσθέσεις σε μέλι ή serum προσώπου. Θα τρίψεις το μείγμα πάνω στα χείλη πριν το αφαιρέσεις με λίγο νερό. Η απολέπιση θα είναι πιο βαθιά αν χρησιμοποιήσεις ένα βουρτσάκι για να τρίψεις το μείγμα όπως το βουρτσάκι που χρησιμοποιούμε για τις βλεφαρίδες ή τα φρύδια. Ολοκλήρωσε τη διαδικασία ενυδατώνοντας τα χείλη με ένα balm.

  Ενυδατικό balm χειλιών της The Body Shop

  Ενυδατικό balm χειλιών της The Body Shop

Παρακαλούμε, δεν κάνει τίποτα!