Οι εκπτώσεις αποτελούν την ευκαιρία να καλυφθούν οι ενδυματολογικές ανάγκες αφού ο προϋπολογισμός των περισσότερων έχει δεχτεί δραματικές μειώσεις.

Μια συνέπεια της παραπάνω κατάστασης είναι να σας πιάσει αγοραστική φρενίτιδα (λόγω της χρόνιας αποχής από το shopping) και να καταλήξετε να αγοράσετε ρούχα κι αξεσουάρ που είτε δεν σας χρειάζονται πραγματικά είτε δεν ταιριάζουν στο στυλ σας. Γι’ αυτό τον λόγο δημιούργησα μια λίστα με τα 8 είδη (τα πρώτα 4 στο παρόν άρθρο) που αξίζει πραγματικά να αγοράσετε την περίοδο των εκπτώσεων προκειμένου να πετύχετε τη μέγιστη δυνατή απόσβεση (στέλνω το άρθρο στον καθηγητή μου στην Πολιτική Οικονομία, να αισθανθεί περήφανος για εμένα):

1. Καπαρντίνα

Το κλασσικότερο των κλασσικών ενδυμάτων που σας επιτρέπει να μεταβαίνετε με κομψότητα από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο κι από το χειμώνα στην άνοιξη. Δεν φεύγει ΠΟΤΕ από τη μόδα κι επομένως αξίζει να αγοράσετε μια καλής ποιότητας καπαρντίνα η οποία θα σας συντροφεύει για χρόνια. Πολλές γυναίκες βολεύονται την κλασσική μπεζ καπαρντίνα. Άλλες πάλι δεν εγκαταλείπουν το μαύρο χρώμα κι αν ανήκετε στις τολμηρές αγοράστε καπαρντίνα σε έντονο, αλλά ταυτόχρονα πασπαρτού, χρώμα όπως το κόκκινο ή το πράσινο. Έξτρα tip: δώστε σημασία στο ντεσέν της φόδρας, είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά!

Οι διάσημες φίλες μας επενδύουν σε Burberry καπαρντίνα

2. Μπαλαρίνες

Όπως η καπαρντίνα είναι το μεταβατικό ρούχο των εποχών έτσι και η μπαλαρίνα είναι το μεταβατικό υπόδημα. Ειδικά, στα μέσα της άνοιξης που ο καιρός δεν είναι αρκετά κρύος για να φορέσετε μπότα άλλα ούτε και ζεστός για να φορέσετε ανοιχτό παπούτσι, έρχεται η μπαλαρίνα και σας λύνει τα χέρια. Επενδύστε σε ένα ζευγάρι από καλές δερμάτινες ή σουέτ μπαλαρίνεςγια να τις έχετε φοράτε κάθε χρόνο τη μέρα εκείνη που η θερμοκρασία αποφασίζει να πέσει 15 βαθμούς μέσα σε 24 ώρες. Ναι, συμβαίνει κάθε χρόνο!

Δερμάτινες μπαλαρίνες Zara (29,95 ευρώ)

3. Δερμάτινη τσάντα ή επώνυμη τσάντα

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χρειαστεί να βάλετε το χέρι πιο βαθιά στη τσέπη αλλά αξίζει. Αν έχετε κάνει το λάθος που έχω κάνει κι εγώ στο παρελθόν να πάρετε τσάντα πιο φθηνή, από δερματίνη, μέσα λίγους μήνες αναγκάζεστε να πετάξετε ή να δωρίσετε τη τσάντα σας αφού το πιθανότερο είναι να έχει σκιστεί, μεταβληθεί ή ξεθωριάσει το χρώμα κι επειδή είναι από δερματίνη δεν μπορείτε να την επιδιορθώσετε. Επιδιόρθωση όμως μπορεί να γίνει σε μια τσάντα από αυθεντικό δέρμα. Επομένως, μπορεί στην αρχή να χρειαστεί να καταβάλλετε πιο υψηλό αντίτιμο αλλά μακροπρόθεσμα βγαίνετε κερδισμένη. Όσον αφορά την επώνυμη τσάντα, να είστε προσεκτική στην επιλογή σας γιατί ναι μεν μπορεί το ταμπελάκι να φανερώνει κάποιον μεγάλο σχεδιαστή ή οίκο μόδας αλλά η ποιότητα μπορεί να μην είναι αντίστοιχη της τιμής. Επενδύστε πρώτα στα υλικά κατασκευής και μετά στο όνομα, ενώ καλό να επιλέξετε τη φίρμα ή το επώνυμο κατάστημα με το καλύτερο after sales service για την αγορά σας. Δυστυχώς, έχει τύχει σε αρκετές γυναίκες να πληρώνουν ακριβά μια επώνυμη τσάντα και όταν έρχεται η ώρα της επιδιόρθωσης ή του ανταλλακτικού να μην τυγχάνουν καλής εξυπηρέτησης.

…και μη ξεχνάτε δεν υπάρχει μόνο μαύρη ή καφέ ταμπά τσάντα, τολμήστε μια δερμάτινη τσάντα σε κόκκινο Βουργουνδίας και θα με θυμηθείτε!

Η Μιράντα Κερ με Louis Vuitton δερμάτινη τσάντα σε κόκκινο Βουργουνδίας

4. Το άρωμα σας

Μπορεί κατά καιρούς να δοκιμάζουμε νέα αρώματα αλλά πάντα υπάρχει εκείνο, το ένα άρωμα που το δέρμα μας αναζητά, που κάνει τους άλλους να γέρνουν πάνω μας, που συγκεντρώνει τα περισσότερα κομπλιμέντα. Κάθε γυναίκα έχει το δικό της. Καλό είναι να αγοράζετε τη μεγάλη συσκευασία ή το πλήρες σετ με τη κρέμα σώματος και το αφροντους του αρώματος σας την περίοδο των εκπτώσεων ή σε περιόδους προσφορών που κάνουν ανά διαστήματα τα καταστήματα καλλυντικών, ακόμα κι όταν δεν έχει αδειάσει η προηγούμενη συσκευασία.

Να θυμάστε πως η έξυπνη fashionista πρώτα κάνει έρευνα αγοράς και μετά βγάζει την πιστωτική κάρτα από το πορτοφόλι!