Όταν ζητάς από έναν συγγραφέα να επιλέξει το αγαπημένο από τα βιβλία του ή ακόμα πιο συγκεκριμένα ποιο κεφάλαιο από τα τόσα που έχει γράψει θεωρεί το καλύτερο, είναι σαν να του ζητάς να δηλώσει σε ποιο από τα παιδιά του έχει αδυναμία.

Η J.K. Rowling ωστόσο κλήθηκε να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα σε έναν ανοιχτό διάλογο που είχε με ακολούθους της στο Twitter (κάτι το οποίο συνηθίζει να κάνει). Η συγγραφέας της σειράς βιβλίων του Harry Potter δήλωσε πως το αγαπημένο της κεφάλαιο προέρχεται από το τελευταίο βιβλίο “Harry Potter and the Deathly Hallows” και είναι το κεφάλαιο 34 με αυθεντικό τίτλο “The Forest Again”. Και πριν τρέξεις στη βιβλιοθήκη να αναζητήσεις το 7ο βιβλίο, θα σε ενημερώσω συνοπτικά πως πρόκειται για το κεφάλαιο όπου ενώ μαίνεται η μάχη στο Hogwarts, ο Harry Potter συνειδητοποιεί πως οφείλει να εγκαταλείψει τη μάχη και να πάει στο δάσος προκειμένου να αναμετρηθεί μόνος με τον Voldemort. Είναι η κορύφωση της ιστορίας του διοπτροφόρου μάγου όπου πραγματώνεται η προφητεία “κανείς δεν μπορεί να ζήσει αν επιβιώσει ο άλλος”.

αγαπημένο κεφάλαιο J.K. Rowling

Η κινηματογραφική μεταφορά της σκηνής “The Forest Again”

Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο είναι που ο Harry Potter φαίνεται πως πεθαίνει και οι περισσότεροι φανατικοί αναγνώστες της σειράς, άδειασαν ένα πακέτο χαρτομάντιλα διαβάζοντας το. Αυτό συνέβη και στην ίδια τη J.K. Rowling που έχει παραδεχτεί πως έχει κλάψει ξανά όταν χρειάστηκε να σκοτώσει κάποιους χαρακτήρες της όπως όταν “δολοφόνησε” τον Sirius Black, τον νονό του Harry. Η αποκάλυψη έγινε όταν απάντησε σε σχετικό tweet, δηλώνοντας επίσης πως το συγκεκριμένο κεφάλαιο ολοκλήρωνε ένα έργο 17 ετών και πως ήταν το πιο καθαρτικό κείμενο που έγραψε ποτέ.

διαχείριση απόρριψης

J.K. Rowling

Συμφωνείς με την J.K. Rowling ή έχεις άλλο αγαπημένο κεφάλαιο από τα 7 βιβλία της σειράς Harry Potter;