Χριστούγεννα: Συνήθως τα περνάμε οικογενειακά, σε κάποιο συγγενικό σπίτι, με τις επιλογές μας στην διακόσμηση να κινούνται γύρω από το κόκκινο, αφού είναι το χρώμα που εκφράζει θαλπωρή και γιορτή ταυτόχρονα!

Η Πρωτοχρονιά όμως; Σίγουρα θα παρευρεθούμε σε κάποιο κεφάτο πάρτι ή σε κάποιο επίσημο δείπνο, περιμένοντας την αλλαγή του χρόνου. Είναι η καλύτερη ευκαιρία του χρόνου να είμαστε λαμπεροί τόσο εμείς όσο και το σπίτι μας!

Το χρώμα που κυρίως εκφράζει την αίγλη είναι το χρυσό. Ακολουθεί το ασημί, καθώς επίσης το μαύρο, το λευκό, το κόκκινο και το μωβ.

Ξεκινώντας, η αναμονή των καλεσμένων μας στην εξώπορτα, θα πρέπει να είναι ευχάριστη και να τους δίνει μια ιδέα για το τί πρόκειται να συναντήσουν μέσα. Ένα γιορτινό στεφάνι βρίσκει την θέση του επάνω στην πόρτα λοιπόν! Ακόμα και τα παράθυρα μπορούν να είναι στολισμένα, ώστε να διακοσμούν τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του σπιτιού!

Εκτός από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπορούμε να στολίσουμε μικρές γωνιές του σπιτιού με εύκολο τρόπο με τα στολίδια που δεν έχουμε κρεμάσει ή φτιάχνοντας δικές μας κατασκευές. Οι μπάλες μπορούν να τοποθετηθούν σε γυάλινα βάζα ή μπολ και να δώσουν ένα λαμπερό αποτέλεσμα.

Μπορούμε όμως να φτιάξουμε και δικά μας εντυπωσιακά στολίδια με απλά υλικά: κλαδιά, γυάλινα βαζάκια, χρυσόσκονη και… έτοιμα!

Φυσικά δεν πρέπει να λείπουν τα κεριά που θα εξασφαλίσουν τη ζεστή ατμόσφαιρα.

Tip: Μπορούμε να αριθμήσουμε τα κεριά και να σβήνουμε ένα-ένα μετρώντας αντίστροφα το χρόνο! Έπειτα, μπορεί να ακολουθήσει ένα γλύκισμα με το συμβολικό ρολόι.

Το τραπέζι μας σίγουρα θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από μια γιορτινή αίγλη. Προτάσεις πολλές… Εσείς απλά επιλέξτε το χρώμα που σας ταιριάζει!

Ας ευχηθούμε μια λαμπερή νέα χρονιά με χαμόγελα και ευτυχία!

Περισσότερες ιδέες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Interior Design στο Facebook