Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί στην ιστορία της ολόσωμης φόρμας (jumpsuit) που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά την περίοδο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και από ένδυμα-σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης κατέληξε συνώνυμο της θηλυκότητας και της υπερβολής (βλ. 80s & Disco).

Τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2013-14 μπορεί να μην αποτέλεσε την κυρίαρχη τάση αλλά η ολόσωμη φόρμα δεν μπορεί να λείπει από τις πασαρέλες. Τα φετινά jumpsuits δεν ήταν στενά και παρουσίασαν μεγάλο σχεδιαστικό ενδιαφέρον: Μεταλλική πολυτέλεια και γραμμή σαλβάρι για τον οίκο Balmain, ασύμμετροι ώμοι για τον Osman, βελούδο και στυλ σαλοπέτας για τον Giorgio Armani, prints για τη συλλογή Marc by Marc Jacobs, αυστηρότητα κορσέ και πτυχώσεις για τον οίκο Balenciaga και τέλος, αντρική γραμμή και 3D πτυχώσεις στα μανίκια για την couture συλλογή τoυ  Stéphane Rolland.

Φέτος, τις γιορτές η αναμενόμενη επιλογή για τις εξόδους σου θα είναι το μικρό μαύρο φόρεμα (LBD). Μπορείς ωστόσο να επενδύσεις και σε μία LBJ, δηλαδή στη μικρή μαύρη jumpsuit.

Οι ολόσωμες φόρμες γενικά κολακεύουν τη γυναικεία σιλουέτα και υπάρχουν κατάλληλα σχέδια για κάθε σωματότυπο.

Γυναίκες με σώμα μήλο: Φόρμες που έχουν φαρδύ λάστιχο στη μέση, κάνουν ντραπέ ή σούρες και γενικώς «καμουφλάρουν» μέσα από το σχέδιο τους την περιοχή της κοιλιάς είναι ιδανικές για εσάς. Αν η φόρμα έχει και στενά μπατζάκια, θα έχετε την ευκαιρία να αναδείξετε τα λεπτά σας πόδια.

Γυναίκες με σώμα αχλάδι: Επιλέξτε μια φόρμα που να μην εφαρμόζει στην περιοχή των γλουτών αλλά τονίζει τη μέση. Η φαρδιά γραμμή παντελονιού ή σαλβάρι είναι ιδανική για το δικό σας σωματότυπο.

Γυναίκες με πλούσιο στήθος: Επενδύστε σε μία φόρμα με εντυπωσιακό V και αποφύγετε τα jumpsuits με strapless πάνω μέρος.

Γυναίκες με σώμα μολύβι: Ψηλές και λιγνές δηλαδή. Ίσως η μοναδική κατηγορία που μπορεί να φορέσει με απόλυτη άνεση την πολύ στενή (τύπου catwoman) ολόσωμη φόρμα και το jumpsuit – σορτς. Επίσης, μια ολόσωμη φόρμα με πολύ φαρδιά μπατζάκια σε στυλ αντρικού παντελονιού ταιριάζει τέλεια στην ψηλή φιγούρα σας.

Στην αγορά θα βρείτε την παρούσα περίοδο τα ακόλουθα jumpsuits:

 

Για να ολοκληρώσετε το party look με τη μαύρη ολόσωμη φόρμα συνδυάστε τη με μια ζώνη στη μέση.