Ακόμα κι αν κάποιος δεν γνωρίζει τον οίκο Hervé Leger, σίγουρα θα αντίκρισε κάποια στιγμή στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο φωτογραφίες αμέτρητων celebrities οι οποίες φορούσαν το χαρακτηριστικό bandage dress (φόρεμα-επίδεσμος) του εν λόγω οίκου. Ανάμεσα σε αυτές τις κυρίες ήταν και η Kim και η Khloe Kardashian, η Sofia Vergara, η Britney Spears και η Jennifer Lopez. Δηλαδή, μερικές από τις πιο γοητευτικές σαραντάρες της showbiz, αλλά και άλλες γνωστές για τις έντονες καμπύλες τους.

Έτσι, μόνο έκπληξη θα μπορούσε να προκαλέσει η πρόσφατη δήλωση του Patrick Couderc, εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας MJH Fashion που έχει αναλάβει τη διανομή των δημιουργιών του οίκου Hervé Leger στη Μ.Βρετανία, πως το bandage dress δεν προορίζεται για γυναίκες όλων των ηλικιών και με συγκεκριμένο σωματότυπο ”Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, οι χυμώδεις και αυτές με έντονους γοφούς και πολύ flat στήθος θα πρέπει να αποφεύγουν τα φορέματα Hervé Leger”  δήλωσε συγκεκριμένα.

herve leger για χυμώδεις γυναίκες

Και το μικρό ντεκολτέ της Diane Kruger είναι απαγορευτικό για το bandage dress σύμφωνα με τις δηλώσεις του Couderc

Και το ρατσιστικό παραλήρημα συνεχίστηκε: ‘‘Αν είσαι μια αφοσιωμένη λεσβία και φοράς παντελόνια όλη σου τη ζωή, δεν θα αγοράσεις ένα φόρεμα Hervé Leger. Οι λεσβίες προτιμούν πιο χαλαρό ντύσιμο”.

herve leger για χυμώδεις γυναίκες

Και η λεσβία Kristen Stewart έχει προτιμήσει δημιουργίες του οίκου Herve Leger

Οι δηλώσεις του Patrick Couderc μπορεί να ήταν δυσάρεστες αλλά η αντίδραση του γαλλικού οίκου ήταν άμεση και θετική αφού η διοίκηση έσπευσε να δηλώσει το σοκ και την αποστροφή της από τις απόψεις του Couderc συμπληρώνοντας: Οι δηλώσεις του κου Couderc δεν εκφράζουν τα ιδεώδη των brands Hervé Leger by Max Azria ή της MJH Fashion. Ο οίκος Hervé Leger πάντα θα τιμά τη θηλυκότητα, την κομψότητα και τον αισθησιασμό της γυναίκας δίχως καμιά διάκριση”.

Την υπάρχουσα κατάσταση του κυρίου Couderc στην εταιρεία MJH Fashion μπορεί να μην τη γνωρίζουμε αλλά τουλάχιστον όσες κυρίες έχουν τιμήσει το γαλλικό οίκο φορώντας τις δημιουργίες του μπορούν να μείνουν ήσυχες πως δεν ενίσχυσαν άθελα τους ένα brand που προωθεί τα στερεότυπα στη μόδα.