Γιατί κάθε γυναίκα έχει την διαφορετικότητά της ακόμη και στο κορμί…

Έτσι, οι ειδικοί της μόδας μας συμβουλεύουν για τον σωστό τρόπο ντυσίματος, ανάλογε με τον σωματότυπό μας. Η βασική αρχή αναφέρει πως υπάρχουν τέσσερα είδη:

-Ο σωματότυπος αχλάδι

Οι γλουτοί είναι φαρδύτεροι από την μέση, τα μπράτσα και το στήθος.

Το ιδανικό θα είναι να επιλέξετε φούστες σε γραμμή Α, οι οποίες «αγκαλιάζουν» την περιοχή των γλουτών. Τα παντελόνια που πρέπει να επιλέξετε πρέπει να είναι φαρδιά. Χρωματικά επιλέξτε ανοιχτόχρωμα ρούχα για το πάνω και σκουρόχρωμα πάνω. Σας ταιριάζουν τα στράπλες φορέματα και τα jackets που τελειώνουν ακριβώς πάνω από την μέση.

-Ο σωματότυπος μήλο

Η μέση είναι μεγαλύτερη από τους γοφούς και ίση με το στήθος.

Τα μονόχρωμα look είναι αυτά που σας ταιριάζουν. Προτιμήστε τα V και τα σουτιέν με ενίσχυση ώστε να φανεί η διαφορά. Οι ζώνες θα τονίσουν την μέση σας ενώ οι κοντές φούστες είναι ιδανικές ώστε να αναδειχτούν τα πόδια σας.

-Ο σωματότυπος κλεψύδρα

Οι ώμοι έχουν ίδιο φάρδος με τους γοφούς, ωστόσο η μέση είναι αρκετά λεπτότερη.

Το σημαντικό είναι να επιλέξετε ένα φόρεμα που θα αναδείξει τις καμπύλες σας και το μπούστο σας. Οι ψηλόμεσες φούστες είναι ιδανικές για να αναδείξουν τους γοφούς σας, ενώ δεν θα πρέπει να… πετάξετε τα jeans σε ίσια γραμμή.

-Ο σωματότυπος σωλήνα

Η σιλουέτα είναι λεπτή, χωρίς διαφορά της μέσης με τους γοφούς και το μπούστο.

Ο μεγάλος στόχος σας είναι να δημιουργήσετε καμπύλες με το ντύσιμό σας.  Οι μακριές φούστες είναι ιδανικές, ενώ το σουτιέν με ενίσχυση θα κάνει την διαφορά. Προτιμήστε τα φορέματα με πιέτες και σούρες με έντονα χρώματα. Επίσης, σας ταιριάζουν τα layers…