Δώσε τέλος στην μάστιγα της καθημερινότητας…

Το άγχος θεωρείται ως η νούμερο ένα «ασθένεια» του σύγχρονου τρόπου ζωής. Δεν μπορείς να το αποφύγεις αλλά μπορείς να το μειώσεις αισθητά με απλές κινήσεις!

Κοιμήσου!

Οι πιθανότητες να έχεις άγχος επειδή δεν κοιμάσαι καλά είναι πολύ περισσότερες από όσο φαντάζεσαι. Οι ορμόνες που είναι υπεύθυνες για το άγχος αναπτύσσονται όταν σου λείπει ύπνος. Οι ειδικοί συνιστούν ένα καλό 6ώρο ύπνο για να είσαι… γεμάτη!

Πρόσεξε τι τρως

Μια ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για να παραμένει ο οργανισμός σου τονωμένος. Προτίμησε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες για να μην… κλατάρεις, όπως οι ξηροί καρπό και το γιαούρτι!

Κάνε το πλάνο σου

Ο λόγος που είσαι αγχωμένη είναι επειδή δεν έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο για την ημέρα σου. Το Σαββατοκύριακο βρες μια ώρα για να δεις τις υποχρεώσεις της εβδομάδας ώστε να τις βάλεις στο ημερολόγιό σου.

Διαλογίσου

Όσο τετριμμένο και αν σου ακούγεται, ο διαλογισμός θα σε βοηθήσει να βρεις τον ρυθμό σου και να καθαρίσεις τις σκέψεις σου. Βρες την τεχνική που σου ταιριάζει και βρες πέντε λεπτά μέσα στην ημέρα για την εφαρμόσεις!

Πάρε τον χώρο σου

Κάθε φορά που νιώθεις το άγχος να σε κυριεύει, κάνε ένα βήμα πίσω και εξέτασε την κατάσταση προσεκτικά και αποστασιοποιημένα. Μην παίρνεις ευθύνες στους ώμους σου που δεν μπορείς να σηκώσεις την δεδομένη χρονική στιγμή!