Αχ, πως ζούσαμε πριν το ξηρό σαμπουάν;

Και πριν βιαστείτε να κάνετε σχόλια περί μαλλιών που δεν καθαρίζονται καλά σκεφτείτε τις γυναίκες με πολύ λιπαρά μαλλιά που το συχνό λούσιμο είναι ό,τι χειρότερο μπορούν να κάνουν αλλά δεν αντέχουν την αίσθηση “λαδίλας” κι έτσι σώθηκαν με το ξηρό σαμπουάν ή το πόσες φορές ψεκάσαμε με ξηρό σαμπουάν τα μαλλιά μας που μύριζαν τσιγαρίλα μετά το βράδυ στο μπαράκι επειδή δεν είχαμε το χρόνο να τα λούσουμε.

Αν λοιπόν, έχετε απόλυτη ανάγκη να χρησιμοποιήσετε ξηρό σαμπουάν αλλά αμελήσατε να προμηθευτείτε ένα του εμπορίου, μπορείτε να καταφύγετε στην ακόλουθη DIY λύση:

Τι θα χρειαστείτε

Άνθος αραβοσίτου

Σκόνη κακάο

Μπολ

Αναδευτήρι

Πινέλο για ρουζ

Ανακατέψτε με το αναδευτήρι το άνθος αραβοσίτου με τη σκόνη κακάο στο μπολ, προσαρμόζοντας την ποσότητα του κακάο ανάλογα με το πόσο σκούρο είναι το χρώμα των μαλλιών σας. Βουτήξτε ελαφρά το πινέλο στο μείγμα και περάστε το, πάλι ελαφρά, στις ρίζες. Εστιάστε στα σημεία όπου τα μαλλιά είναι πιο λιπαρά, όπως τη γραμμή γύρω από το μέτωπο. Περιμένετε μερικά λεπτά (αφήστε το μείγμα να απορροφηθεί) και στη συνέχεια βουρτσίστε τα μαλλιά σας για να διανεμηθεί το μείγμα σε όλα τα μαλλιά.

Γιατί δουλεύει: Το άνθος αραβοσίτου απορροφά τη λιπαρότητα και το κακάο δίνει χρώμα στην πούδρα και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος τα μαλλιά να φανούν σαν αλευρωμένα. Επιπρόσθετα, το κακάο μυρίζει υπέροχα!