Μήπως τους διώχνεις μακριά σου χωρίς να το καταλάβεις; Παρακάτω φτιάξαμε έναν οδηγό που σου δείχνει τι λάθος κάνουν οι γυναίκες και μένουν single. Μήπως αναγνωρίζεις τον εαυτό σου σε κάποιο από αυτά; Αν ναι, καιρός να αλλάξεις στάση για να βρεις επιτέλους τον άντρα των ονείρων σου.

  • Η πιο γνωστή δικαιολογία είναι ‘Είμαι απασχολημένη’. Τι πάει να πει αυτό; Δεν μπορείς να βρεις δύο ώρες την εβομάδα για να βγεις ένα ραντεβού και να γνωρίσεις τον άλλον καλύτερα; Που ξέρεις, μπορεί και εκείνος να είναι πολυάσχολος αλλά να ερωτευτείτε τόσο πολύ που και οι δύο θα βρείτε χρόνο. Ποιος χρειάζεται άλλωστε 8 ώρες ύπνο αν μπορείς να είσαι και με 6 μια χαρά;
  • ‘Προταιρεότητα έχουν τα παιδιά μου’ λένε οι μαμάδες. Φυσικά και έχουν προταιρεότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χωράει τίποτα άλλο στη ζωή σου. Μια καλή μαμά είναι μια ευτυχισμένη μαμά! Μην παραμελείς τον εαυτό σου.
  • ‘Μπορώ να κάνω σχέση μόλις…’. Μόλις τι; Μόλις τελειώσεις τη σχολή, μόλις πάρεις αύξηση, μόλις πάρεις άδεια, μόλις θα έχεις την οικονομική άνεση; Ποτέ δεν σταματούν οι δικαιολογίες. Πάντα θα μπορείς να βρεις ένα εμπόδιο για να μην κάνεις σχέση αλλά γιατί; Γιατί να σταθείς εμπόδιο στην ευτυχία σου;
  • Φυσικά υπάρχουν και τα υψηλά κριτήρια που βάζουν οι γυναίκες. Ξέρεις όμως που οφείλεται αυτό; Φοβούνται μήπως όντως ερωτευτούν και χάσουν τον έλεγχο γι’ αυτό ανεβάζουν ψηλά τον πήχη γιατί το πιο πιθανό είναι να μην βρουν έναν τέτοιον άντρα και θα έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι δεν φταίνε εκείνες.
  • ‘Όλοι οι άντρες είναι ίδιοι’. Σαν να λέμε ‘Όλες οι γυναίκες είναι –insert bad word here-“. Ξέρεις πολύ καλά πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αποκλείεται όλοι οι άντρες να είναι το ίδιο. Το ότι έχουν περάσει τρεις άντρες από τη ζωή σου και δεν ήταν και τα καλύτερα παιδια δεν σημαίνει ότι και ο επόμενος θα είναι έτσι. Πρέπει να αντιμετωπίζεις την κάθε σχέση σαν μια καινούργια αρχή και να ξεχάσεις το παρελθόν.