Ο αγαπημένος μάγος του Χόγκουαρτς, Ντάμπλντορ, κατά κόσμο Μάικλ Γκάμπον, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή η δημοσιογράφος Clair Dobbs που γνωστοποίησε μια δήλωση της συζύγου και του γιου του ηθοποιού.

Η δήλωση λέει:  «Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Μάικλ Γκάμπον. Αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, ο Μάικλ πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο, με τη σύζυγό του Anne και τον γιο του Fergus στο κρεβάτι του, μετά από πνευμονία. Ο Μάικλ ήταν 82 ετών. Σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή σε αυτή την οδυνηρή στιγμή και σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα υποστήριξης και αγάπης σας”.

Λίγα λόγια για τον ηθοποιό

Ο Σερ Μάικλ Τζον Γκάμπον, γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1940. Ήταν Άγγλος, γεννημένος στην Ιρλανδία, ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Μερικές από τις πιο γνωστές του τηλεοπτικές εμφανίσεις είναι στις βρετανικές σειρές The Singing Detective και Maigret (1992). Ιδιαίτερα γνωστός στον παγκόσμιο κινηματογράφο έγινε ως Άλμπους Ντάμπλντορ, στις έξι τελευταίες ταινίες της σειράς Harry Potter, παίρνοντας τον ρόλο του αποθανόντα Ρίτσαρντ Χάρις. Είχε κερδίσει τέσσερα βραβεία BAFTA και τρία Olivier, μεταξύ άλλων βραβεύσεων και υποψηφιοτήτων.

Πηγή: Wikipedia

Διάβασε επίσης:

Απόστολος Ρουβάς: Έγινε για πρώτη φορά πατέρας!