Τραγανά χαλούμι sticks, με τυρί που λιώνει, ένα τέλειο σνάκ που θα λατρέψουν όλοι!

Υλικά

  • 900 γρ. τυρί χαλούμι, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι και πιπέρι
  • 7 με 10 φύλλα βασιλικού
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι και βάλτε τους κύβους από χαλούμι. Προσθέστε τα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά.
Μεταφέρετε τους κύβους ένα ταψί και τοποθετήστε το το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και έως 12 ώρες.

Ρίξτε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε το κάθε κομμάτι για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε όλα τα κομμάτια χαλουμιού σε μια πιατέλα, γαρνίρετε με τηγανητό βασιλικό και σερβίρετε με ζεστή ή κρύα σάλτσα ντομάτας.