Πώς θα μπορούσε ένας απογευματινός καφές να γίνει πιο όμορφος; Μα φυσικά με το παρακάτω κέικ.

Υλικά

Για την κρέμα

220 γρ γιαούρτι

1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1 αυγό

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό φρέσκου λεμονιού

Για το κέικ

1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 φλιτζάνι λάδι

3/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1 αυγό

1/2 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι

ξύσμα ενός λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου

Για την επικάλυψη

1/2 φλιτζάνι αλεύρι

1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα αφήνοντας λίγο επιπλέον λαδόκολλα και από τις δύο πλευρές.

Για την κρέμα

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη το αυγό και το χυμό λεμονιού μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη.

Για το κέικ

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη. Στο μπολ ενός μίξερ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να γίνει ομοιογενές. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο κάτω μέρος από το ταψί. Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα γιαουρτιού ώστε να απλωθεί παντού.

Για την επικάλυψη

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το κρύο βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μάζα ενώ στη συνέχεια το τοποθετούμε πάνω από το μείγμα της κρέμας στο ταψί. Ψήνουμε για 40 λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.