Τα γλυκά σε σχήμα καρδιάς πάντα έχουν τα πάνω τους την πιο ρομαντική μέρα του χρόνου και είναι η τέλεια ευκαιρία να φτιάξεις κάτι γλυκό (κυριολεκτικά και μεταφορικά) για το αγαπημένο σου πρόσωπο (και ναι, μπορείς να το δωρίσεις στον εαυτό σου χωρίς ίχνος ενοχής)! Μπορείς να φτιάξεις κέικ σε σχήμα καρδιάς με 2 τρόπους:

Τρόπος 1: Μία τετράγωνη και μία στρογγυλή φόρμα

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια συνταγή κέικ σου αρέσει, όπως το fudgy κέικ σοκολάτας ή ακόμα και κάποιο μείγμα έτοιμο για ψήσιμο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μοιράσεις μία με δύο δόσεις μείγμα για κέικ ανάμεσα σε μία τετράγωνη φόρμα και μία στρογγυλή (κατά προτίμηση με παρόμοιο μέγεθος), να τα ψήσεις όπως συνήθως και ύστερα να τα συναρμολογήσεις. Μόλις κρυώσουν τα κέικ, κόψε το στρογγυλό ακριβώς στη μέση και τοποθέτησε το μισό από τη μία πλευρά του τετραγώνου και το άλλο μισό στη δίπλα ακριβώς πλευρά. Με ένα μαχαίρι διόρθωσε το σχήμα μέχρι να είναι μια τέλεια καρδιά. Τελείωσε τη δημιουργία σου με λίγο frosting της επιλογής σου ανάμεσα στα κομμάτια (ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους) και από πάνω για διακόσμηση (και έξτρα νοστιμιά) και είσαι έτοιμη!

heart-cake

Τρόπος 2: Οποιαδήποτε ενιαία φόρμα (χωρίς τρύπα στη μέση)

Με αυτόν τον τρόπο χρειάζεσαι μία μόνο οποιαδήποτε φόρμα (εκτός από φόρμα για bundt cake) και κάποια επίπεδη επιφάνεια σε σχήμα καρδιάς (μία κάρτα από χαρτόνι π.χ. που θα σου πω πώς μπορείς να φτιάξεις). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε αγαπημένο σου κέικ, όπως ένα κλασικό κέικ βανίλια ή κάποιο έτοιμο μείγμα, και να το ψήσεις όπως θα έκανες συνήθως. Για το περίγραμμα μπορείς να εκτυπώσεις μία εικόνα καρδιάς ή να την κόψεις με ελεύθερο χέρι με ένα ψαλίδι ή ένα κοπίδι στο σχήμα που θες πάνω σε χαρτόνι. Πρόσεξε το μέγεθος της καρδιάς που έφτιαξες να είναι μικρότερο από το κέικ που έψησες. Τύλιξε το χαρτόνι προσεκτικά με αλουμινόχαρτο, ώστε να μη χαλάσεις το σχήμα και τοποθέτησε το πάνω από το κρύο κέικ. Κόψε με ένα μαχαίρι γύρω από το stencil που έφτιαξες μέχρι να δημιουργήσεις την καρδιά που θες.

 Λίγο frosting κι είσαι έτοιμη να εντυπωσιάσεις όποιον δει το αριστούργημά σου!