Βάφεσαι, περνάς μισή ώρα μπροστά από έναν καθρέφτη να απλώνεις την μία στρώση μετά την άλλη, τελειοποιείς το smokey eye και βάζεις καιτ ις τελευταίες πινελιές. Κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και φτύνεσαι κιόλας γιατί τόσο όμορφη είσαι. Και βγαίνεις και πίνεις και γλεντάς και πας στο μπάνιο και Ω! Παναγία μου ένα ρακούν στον καθρέφτη. Η μάσκαρα έχει τρέξει λίγο, το smokey eye δεν σου έκανε τη χάρη να μείνει και εσύ μοιάζεις περισσότερο με το κοριτσάκι από τον εξορκιστή, παρά με εθαίρια ύπαρξη.

Μέχρι εδώ ήταν όμως! Γιατί βρήκαμε τα tips για να μένει το μακιγιάζ σου σταθερό.

Βήμα #1
Τόνερ: Μην το ξέχνάς, είναι βασικό και απαραίτητο. Επέλεξε ένα χωρίς οινόπνευμα που ελέγχει την λιπαρότητα του δέρματος, για να κρατάει την επιδερμίδα σου χωρίς λιπαρότητες ειδικά στην περιοχή Τ. Περίμενε δέκα λεπτά μέχρι να απορροφηθεί και μετά ξεκίνα το μακιγιάζ.

Βήμα #2
Βάση: Πριν κάνεις το οτιδήποτε άπλωσε στην επιδερμίδα σου μια μικρή δόση μέικ-απ και αφού το απλώσεις προσεκτικά στα σημεία που χρειάζονται περισσότερη κάλυψη, άπλωσε μια ελαφριά πούδρα σε όλο το πρόσωπο σου.

Βήμα #3
Μάτια: Και εδώ γίνεται όλο το κακό! Για να αποφύγεις το λιώσιμο του μακιγιάζ των ματιών άπλωσε μια πολύ μικρή ποσότητα κονσίλερ καλύποτντας μόνο τα σημεία που το χρειάζονται. Το υπερβολικό κονσίλερ ίσως δημιουργήσει παραπάνω λιπαρότητα στο σημείο που δεν θέλεις και η μάσκαρα θα “τρέξει” πιο έυκολα. Στην συνέχια πέρασε από πάνω μια επιπλέον δόση πούδρας για να σφραγίσεις το αποτέλεσμα.

Βήμα #4
Ταμπονάρισμα: Και το μυστικό που θα κάνει όλη την διαφορά, το ταμπονάρισμα. Πριν φύγεις και αφού έχεις ολοκληρώσει όλο το μακιγιάζ σου, ταμπόναρε όλο το πρόσωπο σου με ένα απαλό χαρτομάντηλο για να αφαιρέσεις ίχνη περιττά μέικ-απ και να σφραγίσεις το μακιγιάζ σου καλύτερα.