Οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές, όμως τις μικρές ώρες αρχίζουμε να νιώθουμε αυτή την δροσιά που μας κάνει να θέλουμε να χουχουλιάσουμε με τους φίλους μας ή τον σύντροφο μας.

Και το καλύτερο συνοδευτικό; Μια ζεστή σοκολάτα με σοκολατένια μπισκοτάκια, τα οποία θα φτιάξεις μόνη σου, οπότε μην ετοιμάζεσαι να πας στον κοντινότερο φούρνο της γειτονιάς σου!

Θα σου δώσουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή και το αποτέλεσμα θα είναι άκρως γευστικό!

ΥΛΙΚΑ

• 1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο μαλακωμένο
• 1 φλιτζάνι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι ανοιχτή καστανή ζάχαρη συσκευασμένη
• 2 κουταλιές της σούπας καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
• 2 μεγάλα αυγά
• 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
• 2 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας (ή κομμάτια, ή ψιλοκομμένη σοκολάτα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180βαθμούς. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη.
2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ. Αφήνουμε στην άκρη.
3. Χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν.
4. Χτυπάμε τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
5. Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά μέχρι να ενωθούν.
6. Προσθέστε κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε καλά.
7. Τυλίξτε 2-3 TBS (ανάλογα με το πόσο μεγάλα σας αρέσουν τα μπισκότα σας) ζύμης κάθε φορά σε μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε ομοιόμορφη απόσταση στα προετοιμασμένα φύλλα μπισκότων σας. (εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μια μικρή σέσουλα μπισκότων για να φτιάξετε τα μπισκότα σας).
8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά. Βγάλτε τα όταν μόλις αρχίσουν να γίνονται καφέ.
9. Αφήστε τα να καθίσουν στο ταψί για 2 λεπτά πριν τα βγάλετε.
10. Μην παραψήσετε

Το μυστικό της επιτυχίας

Όταν βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο θα εξακολουθούν να φαίνονται ζυμωμένα. ΑΥΤΟ είναι το μυστικό που κάνει αυτά τα μπισκότα τόσο εκπληκτικά! Σας παρακαλώ, σας ικετεύω, ΜΗΝ το παραψήσετε!

Καλή απόλαυση!