Ενόψει της επετείου των εμβληματικών Cortez, η Nike συνεργάζεται με το διεθνούς φήμης μοντέλο Bella Hadid, η οποία φωτογραφίζεται σαν άλλη Farrah Fawcett των 70s. Η Bella Hadid αναπαριστά την κλασσική φωτογραφία της γνωστής ηθοποιού, η οποία έκανε skateboard – κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας – φορώντας τα θρυλικά αυτά παπούτσια.

Το μοντέλο Nike Cortez, το οποίο κυκλοφόρησε επίσημα το 1972, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα της επιθυμίας του co – founder της Nike, Bill Bowerman, να δημιουργήσει καλύτερο εξοπλισμό για τους δρομείς. Το Cortez είναι το πρώτο μοντέλο της Nike που παρείχε ορατή τεχνολογία και έγινε αγαπημένο σύμβολο της ποπ κουλτούρας.

Screen Shot 2017-06-12 at 4.55.23 PM
Με τα χρόνια, το μοντέλο υιοθετήθηκε από πρωταθλητές δρομείς και εμφανίστηκε τόσο στη μεγάλη οθόνη (και μάλιστα σε βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του 1994) όσο και στη μικρή οθόνη, ενώ αναδείχθηκε σε βασικό στοιχείο του hip-hop street style στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

«Το Cortez είναι ένα εμβληματικό μοντέλο που μου θυμίζει την αρχή της αθλητικής μου σταδιοδρομίας. Μου έδωσε την αυτοπεποίθηση και την υποστήριξη που χρειαζόμουν για να ξεδιπλώσω όλες μου τις δυνατότητες ως νέα ελπιδοφόρα αθλήτρια», θυμάται η Joan Benoit Samuelson, χρυσή ολυμπιονίκης στων πρώτο γυναικείο μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Λος Άντζελες.

Cortez_OG_Onbody_2_native_1600

Η πρώτη γυναικεία εκδοχή του μοντέλου, το Senorita Cortez, κυκλοφόρησε στην αγορά δύο χρόνια αργότερα, το 1974. Η αισθητική και οι επιδόσεις του διατηρήθηκαν στα υψηλά επίπεδα που είχε καθιερώσει το αρχικό μοντέλο, το οποίο σε όλη τη δεκαετία του 1970 παρέμεινε το μοντέλο της Nike με τις υψηλότερες πωλήσεις. Το 1977, το Nike Cortez μπήκε σε όλα τα αμερικανικά σπίτια μέσω της μικρής οθόνης, βοηθώντας το να εδραιωθεί ως σύμβολο κύρους για τις γυναίκες σε όλες τις ΗΠΑ και στο εξωτερικό.

Το Cortez έγινε κομμάτι της υψηλής ραπτικής και της καθημερινής μόδας, και συνδυάστηκε με διάφορες τάσεις. Με αφορμή την 45ης επέτειο κυκλοφορίας του Cortez, τρεις φανατικές θαυμάστριές του μοιράστηκαν μαζί μας την άποψή τους για το εμβληματικό μοντέλο.

Δείτε τα Nike Cortez εδώ:
http://store.nike.com/gr/el_gr/pw/cortez-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B1/8iqZoi3?cp=euns_kw_bra%21gr%21goo%21styles%21c%21b%21%2Bnike+%2Bcortez%21161730308335&gclid=CJryn-qvmtQCFc-6GwodnpYKFw&ipp=71