Το να βάλεις ένα στόχο είναι εύκολο. Το να πετύχεις τον στόχο είναι θέμα προσπάθειας. Αλλά το να ξεκινήσεις να πραγματοποιείς τον στόχο είναι, για κάποιους ανθρώπους, πολύ δύσκολο. Πως όμως θα αναβάλλεις την αναβλητικότητα σου και θα γίνεις άνθρωπος του εδώ και του τώρα; Κράτα σημειώσεις…

1 Βάλε πρόγραμμα
Τώρα θα μου πεις εδώ δεν μπορώ να φέρω μια απλή αποστολή θα βάλω και πρόγραμμα. Κι όμως! Αρχικά θέσε ένα στόχο κάθε βδομάδα ή μια δουλειά που έχεις να κάνεις. Όρισε στον εαυτό σου τον χρόνο που θεωρείς εσύ πως χρειάζεται για να ολοκληρωθεί και έχεις το προσωπικό σου deadline.

2 Δωροδόκησε τον εαυτό σου
Βάλε στοίχημα με εσένα, πως αν καταφέρεις να ολοκληρώσεις την συγκεκριμένα εργασία μέχρι την ημέρα που έχεις θέσει, θα αγοράσεις εκείνη την ζακέτα που είδες και λάτρεψες. Αν αυτό δεν είναι κίνητρο, τότε τι είναι;

3 Όρισε το χρόνο σου
Ασχολήσου κάθε μια ή δυο μέρες με το πρότζεκτ που θέλεις να τελειώσεις για περίπου μια ώρα. Για το επόμενο τέταρτο κάνε κάτι που σου αρέσει πολύ και ξαναπιάσε την εργασία την επόμενη μέρα. Σιγά-σιγά θα έχεις όρεξη να ασχολείσαι, όσο θα βλέπεις πως φτάνεις τον στόχο σου κάθε μέρα και περισσότερο.

4 Κάνε μια λίστα
Με όλα εκείνα που θέλεις να τελειώσεις και κόλλησε την κάπου να την βλέπεις. Κάθε φορά που θα ολοκληρώνεις κάτι απλά σβήνε το από τη λίστα. Η χαρά πως τα καταφέρνεις θα σου δίνει ώθηση, ενώ το γεγονός πως θα βλέπεις συνεχώς τις δουλείες σου θα σε παροτρύνει να τις τελειώσεις.